AKSAM.COM.TR
Üçgen şeklinde kesilen ekmeklerden harika bir Fransız tost elde edebilirsiniz. Tereyağı ile kızartılan Fransız tostunun detaylarında neler var?
Fransız Tostu Nasıl Yapılır?
Malzemeler
6 dilim tost ekmeği
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı krema
3 dilim kaşar peyniri
Çok az tuz
2 adet yumurta
Kızartmak için;
1 tatlı kaşığı tereyağı
Fransız Tostu Nasıl Yapılır?
Tost ekmeklerimizin arasına dilim kaşar peynirlerini koyup üçgen şekilde kesiyoruz.
Bir kap içinde çırpmış olduğumuz yumurta, süt, krema ve çok az tuza ekmeklerimizi iyice batırıyoruz.
Ve tavada tereyağını eritip ekmeklerimizi koyuyoruz.
Ve arkalı önlü kenarları da dahil iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
Her iki tarafı da güzelce kızaran tostlarımızı tavadan alalım ve servis edelim.
Dilerseniz arasına sucuk da ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun.