Damak çatlatan ıslak kek tarifi! Çay veya kahve ile tüketin, ertesi güne kalmıyor

Islak kek sevilen lezzetlerden biridir. Tam kıvamında ıslak kek yapımının detaylarında neler var? İşte asla pişman olmayacağınız ıslak kek tarifi...

HABER MERKEZİ

Islak kek pratik bir tatlı. En lezzetli tariflerden biri olan ıslak kek içerisinde hangi malzemeler var? İşte detaylar...

Islak Kek Tarifi

Malzemeler:

Kek için:

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ

3 yemek kaşığı kakao

1 paket vanilin

1 paket kabartma tozu

1,5 su bardağı un

Sosu için:

1 su bardağı süt

Yarım su bardağı sıvı yağ

3 yemek kaşığı kakao

Yarım su bardağı toz şeker

(İsteğe bağlı: 1 parça bitter çikolata veya 1 tatlı kaşığı tereyağı)

Hazırlanışı:

Kek harcını hazırla:

Yumurtaları ve şekeri bir kaba alıp 3-4 dakika kadar çırp.

Süt, sıvı yağ ve kakaoyu ekleyip karıştır.

Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekle, pürüzsüz olana kadar çırp.

Keki pişir:

Yağlanmış kare veya dikdörtgen borcama dök.

Önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 25-30 dakika pişir (kürdan testi yap).

Sosu hazırla:

Tüm sos malzemelerini küçük bir tencerede karıştırarak kaynamaya yakın ısıt.

Kaynatmadan ocaktan al.

Sosu dök:

Kek fırından çıktıktan sonra 5 dakika beklet.

Üzerine kürdanla delikler aç.

Ilık sosu her yerine eşit şekilde dök.

Dinlendir:

Kek tamamen soğuyana kadar dinlendir. Daha ıslak kıvam için buzdolabında birkaç saat bekletebilirsin.

Servis Önerisi:

Üzerine Hindistan cevizi, fındık kırığı ya da dondurma ile servis edebilirsin.

Afiyet olsun!