Damak çatlatan bir lezzet: Domates çorbası tarifi, et suyu ekleyin

Domates çorbası adeta bir lezzet deryası. Domates çorbasının yanında kızartılmış ekmekler lezzet katabilir. Peki domates çorbası nasıl yapılır?

AKSAM.COM.TR

Domates çorbası mis kokusuyla tüm evi ele geçirir. Bu çorba çok doyurucudur. Peki domates çorbası nasıl yapılır?

Domates Çorbası Tarifi (4 kişilik)

Malzemeler:

4 adet orta boy domates (rendelenmiş veya rondodan geçirilmiş)

1 yemek kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı tereyağı (veya sıvı yağ)

5 su bardağı su (isteğe bağlı olarak et/tavuk suyu)

Tuz

Karabiber

Servis için:

Rendelenmiş kaşar peyniri

Kruton (kızarmış ekmek küpleri) – isteğe bağlı

Yapılışı:

Yağı ve unu kavurun:

Tencereye tereyağını alın, eridikten sonra unu ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak hafif pembeleşinceye kadar kavurun (yaklaşık 2-3 dakika).

Domates ve salçayı ekleyin:

Rendelenmiş domatesleri ve domates salçasını ekleyin. Orta ateşte 4-5 dakika kadar kavurun.

Suyu ekleyin:

Yavaş yavaş suyu (veya et/tavuk suyunu) ilave edin. Topaklanmaması için karıştırarak ekleyin.

Baharatları ekleyin:

Tuz ve karabiberi ilave edin. Orta ateşte kaynayana kadar karıştırın.

Pişirme:

Kaynadıktan sonra altını kısıp 10-15 dakika kadar pişirin. Arzu ederseniz blender ile pürüzsüz hale getirebilirsiniz.

Servis:

Sıcak olarak, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip servis edebilirsiniz.