Bol tuzlu zeytin ve peynirleri ölçülü tüketmeli. Çünkü sahur vaktinde tüketilen besinler iftara kadar susamaya neden olur. Peki hangi besinler sahurda tüketilmemeli?
Sahurda birçok kişi kahvaltılık tüketiyor. Peki hangi besinler asla tüketilmemeli?
SAHURDA SUSATAN BESİNLER
Zeytin
Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi zeytin ama sahurda öyle mi? Özellikle siyah zeytin tuzlu yapısıyla her ne kadar tok tutan bir besin olsa da gün içinde susamanıza sebep olabilir. Bu yüzden yenilecekse de dikkatli tüketmekte fayda var diye düşünüyorum.
Peynir
Çok lezzetli ve bir hayli tuzlu yapıya sahip olan tulum peyniri de Ramazan esnasında sahurda tüketirseniz gün içinde susama ihtimalinizi arttıracak yiyecekler arasında. Bunun yerine hafif peynirler tercih edebilirsiniz. Dil peyniri, beyaz peynir gibi...
Yumurtalı ekmek
Yumurtalı ekmek kızartma türü olduğu için yağ çeken yapısıyla ekmek gün içinde midenizi bulandırabilir, reflü probleminiz varsa yine günüm konforunu düşürecek bir seçimdir yumurtalı ekmek.
Sucuk
Sucuk yapısı gereği işlenmiş bir et ürünüdür hem bol baharat hem de bol tuz içerdiğinden dolayı tükettiğiniz andan itibaren yoğun su içme isteği doğurabilir. Bu nedenle bu seçeneği de sahur listesinden eleyebilirsiniz.
Etli yemekler/börekler
Özellikle kırmızı et içeren ürünler protein deposudur bu nedenle tok ve zinde tutar. Ancak et ürünlerini gece tüketmek vücudunuzda ağırlığa sebep olabileceği gibi su içme ihtiyacınızı da arttırabilir. Bu nedenle sahurda yenmesi pek uygun değil gibi.