Anında siyah noktaları yok ediyor! Herkesin mutfağında var

Yüzdeki, özellikle burundaki siyah noktalar çirkin görünür. Yağlı ciltlerde daha yoğun olan siyah noktaları doğal yöntemlerle temizleyebilirsiniz. Limon, kabartma tozu ve yumurta gibi besinlerle siyah noktaya savaş açan maske yapabilirsiniz. İşte siyah noktaları yok eden kür...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Siyah noktalar pürüzsüz cilt önünde kötü bir engeldir. Mutfaktaki doğal malzemelerle siyah nokta engelleyen kür yapabilirsiniz. Özellikle burunda çıkan siyah noktalar sinir bozucu ve bulaşıcı olabiliyor.

Siyah noktalar, cilt gözeneklerini tıkayan sebumun aşırı üretiminden kaynaklanır. İşte siyah nokta engelleyen kür tarifi...

KABARTMA TOZU VE LİMON MASKESİ TARİFİ

Bu maskeyi hazırlamak için bir yemek kaşığı karbonatı yarım çay kaşığı limonla karıştırın ve bu karışımı yüzün işlem yapılacak bölgesine on dakika boyunca uygulayın. Daha sonra ılık suyla durulayın.

Dikkat: Bazı ciltler, limon veya karbonatın aşındırıcı etkisi ve turunçgillerin asitliği nedeniyle bunlara karşı hassas olabilir. Bu maske dikkatli kullanılmalı ve uygulamadan önce dirseğin iç kısmında test edilmelidir.

KABARTMA TOZU VE LİMON MASKESİNİN FAYDALARI

Doğal bir eksfoliyant olarak bilinen kabartma tozu, siyah noktalara son vermek için idealdir. Limon, C vitamini açısından zengin bir narenciye meyvesidir, temizlemeye yardımcı olur ve antibakteriyel etki gösterir.

YUMURTA AKI MASKESİ

Yumurta akı gözenekleri sıkılaştırmaya, kırışıklıkları azaltmaya ve sorunlu cildi tedavi etmeye yardımcı olur. Ancak oluşabilecek cilt reaksiyonlarını azaltmak için kaliteli, organik ve pastörize yumurtaların tercih edilmesi tavsiye edilir.

Bu maskeyi hazırlamak için iki yumurta akını çırpıp içine yarım çay kaşığı limon suyu eklemeniz yeterli. Bu maskeyi yüzün siyah noktalardan etkilenen bölgelerine, özellikle de T bölgesine uygulayın, birkaç dakika kurumasını bekleyin, ardından ikinci bir kat uygulayın ve maskeyi 15-20 dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayın.