Aksam.com.tr/Mor Papatya
Sarımsak, tüm yemek kültürlerinde neredeyse her yemeği yepyeni bir seviyeye taşıma gücüne sahip, aranılan bir lezzet. Sağlığa olan faydalarını ise neredeyse bilmeyen yok. Ama kabul edelim; bazen soyma ve doğrama fikri çok fazla iş yükü gibi geliyor, bu nedenle rahatlık için lezzetten ödün veriyoruz.
İşte çok satan yemek kitabı yazarı Julia Turshen'in ezber bozan sarımsak saklama yöntemi...
1 kilo sarımsağı soyun.
Sarımsakları doğrayın ve mutfak robotuna alın.
İçine yeteri kadar zeytinyağı ekleyin ve püre haline getirin.
Yağlı kağıt serili bir kalıba 2-3 cm kalınlığında düzgünce yayın.
Sertleşene kadar derin dondurucuda dondurun.
Küpler halinde kesin, dondurucuda kaplarda saklayın.
Sarımsakları her kullandığınızda kendinize teşekkür edeceksiniz...