Dahi çocukların sırrı o besinde! Anne karnından itibaren tüketilmeli…

Her anne ve babanın hayali dahi bir çocuğa sahip olmaktır. Çocuğun zeka seviyesini ise anne hamileyken tükettiği besinlerle belirler. C vitamini bakımından zengin olan bazı besinler bunu kolayca karşılar. İşte dahi çocukların sırrı olan o besin…

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Beyninin yüzde 80'ini rahatlıkla kullanan çocuklar dahi kategorisine girer. Çocukların zeka seviyesini ise hem genetik faktörler hem de anne hamileyken tükettiği yiyeceklerle sağlayabilir.

Uzmanlar yapılan araştırmalarda beynin fonksiyonel yapısında C vitaminin etkili olduğunu açıkladı. Bu da çocuklarının dahi olmak isteyen anne ve babalar için müjde oldu. İşte dahi çocukların sırrı...

ANNE KARNINDAN İTİBAREN TÜKETİLMELİ...

Güçlü bir antioksidan özellik gösteren mürdüm eriği, sinir hücrelerini güçlendirir. Hamile anne adayları bu besini tüketerek hem kendi sağlıklarını hem de çocuklarının sağlıklarını olumlu etkiler. Bağ yoluyla bebeğe geçen mürdüm eriği, hücrelerin yapısını güçlendirir.

Bebeğin beyin gelişimini etkinleştiren hormonları aktive eder. Uzmanlar günde 5 tane tüketilmesini tavsiye eder. Mevsiminde değilse kurusu da tüketilebilir. Vitamin deposu olan mürdüm eriği özellikle çocuğun gen yapısını güçlendirir.

Öte yandan 6 aydan sonra ek gıda takviyelerinde mürdüm eriği ilk sırada yer almalı ve düzenli olarak çocukların gençlerin hatta yetişkinlerin tüketmesi tavsiye edilir.

MÜRDÜM ERİĞİNİN FAYDALARI

Kan hücrelerinin sayısını artırır.

Kalp ve damar hastalıklarının yaşanma riskini düşürür.

Karaciğer, böbrek ve akciğer gibi temel organların işlevselliğini artırır.

Sinir hücrelerini güçlendirir.

Lif bakımından zengin olduğundan bağırsak ve mide rahatsızlıklarını önler.

Tam bir C vitamini deposudur.

Kışın günde 5 tane tüketilmesi tavsiye edilir.

Çocukların zeka seviyesini artıran o balık! D vitamini etkisiyle beyni güçlendiriyor