Dağlardan burcu burcu toplanan yabani şifa! Yağı erkeklere çayı kadınlara ilaç

Yüzyıllardır tüketilen yabani kekik ya da dağ kekiği insan sağlığına tam bir doğal ilaçtır. Yağı erkeklere çayı kadınlara fayda sağlayan bu mucize ot hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Yabani şifa olarak geçen kekik güçlü bir toksin atıcıdır. İşte kekiğin faydaları...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Virüslerin artık gösterdiği bu yıllarda büyük ilgi toplayan yabani ya da dağ kekiği dağlarda kendiliğinden yetişir. Kadınlara ve erkeklere ayrı ayrı fayda sağlayan dağ kekiği yağ veya çay formunda kullanılır. am bir şifa deposudur.

Dağ kekiğinin insan sağlığı üzerindeki inanılmaz etkileri bilim dünyasını bile şaşırtıyor. Yapılan araştırmalarda her akşam uyumadan önce düzenli içilen kekik virüslerin vücuda girmesini engelliyor.

İŞTE KEKİĞİN FAYDALARI

Erkeklerde sık sık görülen saç kıran hastalığı için en etkili doğal ilaç kekik yağıdır. Kekik yağı kökleri yeniden hareketlendirerek dökülmüş ve çıkmayan kılları yeniden çıkartıyor.

Öte yandan kadınlar da ise görülen idrar yolu enfeksiyonunu anından bitirerek mesane, böbrek ve idrar yollarını iltihaptan arındırıyor.

Kekik çok güçlü bir anti mikro ottur. Bu sayede düzenli tüketilmesi taktirde vücudun işlevsel hareketini engelleyen tüm sağlık sorunlarını ortadan kaldırır.

Öte yandan lutein ve zeaksantian maddeleri sayesinde antioksidan olan kekik boğaz ve akciğerlerde tutunmaya meyilli üst solunum virüslerini tek seferde vücuttan atar.

Kalsiyum ve magnezyum sayesinde kemik kas sisteminin daha sağlıklı çalışmasını sağlar. Vücudun direncini artırır.

Yapılan araştırmalarda HPV virüsünün etkinliğini ortadan kaldırdığı tespit edildi. Vücudun kronik sağlık sorunlarını bitirerek bağışıklık sistemini güçlendirir.

Doğanın en ucuz şifa kaynağı! Saç dökülmesinden kansızlığa kadar fayda sağlıyor

Vücudu baştan aşağı temizliyor! Her gün bir kaşık tahine limon sıkıp yerseniz...