Dağ gibi kabaran mayalı pişi tarifi! İster reçele ban ye, ister sade adeta lezzet şöleni

Kabarık pişi tarifinin detayları merak ediliyor. İştah kabartan pişi nasıl yapılır? İşte az malzemeli çok lezzetli o tarif...

Pişinin kabarması için mayalama süresine önem vermek gerekiyor. Pürüzsüz bir hamur kıvamı için iyice karıştırmak ilk şart. İşte detaylar...

KAHVALTILIK MAYALI PİŞİ TARİFİ

250 ml ılık süt

250 ml ılık su

1 paket maya

1 yemek kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

4 su bardağı un

YAPILIŞI

Sıvı malzemelerimize şeker ve mayayı ekleyip güzelce karıştırıyoruz.

Ardından unu ve tuzu ekleyip ele yapışan bir hamur yoğuruyoruz.

1 saat mayalandırdıktan sonra tezgahta şekil verip 5 parçaya bölüyoruz.

Sıvı yağ yardımı ile açıp kızgın yağda kızartıyoruz.

Afiyet olsun.