Dağ gibi kabaran mayalı hamurun püf noktası! Pastane açmasından farksız

Mayalı hamurun kabarması için çeşitli püf noktalara dikkat etmek gerekiyor. Hamur içerisine girecek tüm malzemeler ılık olmalı. Mayalı hamurun pişme süresi ise 30 dakika. Peki mayalı hamur nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Süt, şeker, maya ve tuzun içerisine girdiği hamur tarifi nasıl yapılır? Mayalı hamurun çok kabarması için ne yapılmalı? İşte mayalı hamur incelikleri...

Hamurun yeterince mayalanması için 1 saat süre gerekiyor. Peki en doğru mayalama formülü ne?

KOKMAYAN VE ÇOK KABARAN MAYALI HAMUR

Malzemeler

Un 600 gr + 2 yemek kaşığı

Süt 400 ml

Maya 8 g

Şeker 80 gr

1 çay kaşığı tuz

Sirke 2 çay kaşığı

Tereyağı 40 gr + 30 gr

Sıvı yağ 30 gr

1 adet yumurta

Üstü için haşhaş tohumu

MAYALI HAMUR YAPILIŞI

İlk olarak 600 gram unu bir kaba alın.

Daha sonra şeker, ılık süt, yumurta, tuzu başka bir kaba alıp iyice çırpın.

Üzerine mayayı ilave edin ve çırpmaya devam edin.

Malzemeler iyice karıştığında unun ortasına boşluk açıp sütlü karışımı dökün.

Bir spatula yardımıyla malzemeleri iyice karıştırın.

Hamur biraz cıvık kalacak. Bu noktada 2 yemek kaşığı unu ilave edin.

Yine cıvık kalan hamuru tezgaha alın ve 40 gram tereyağını ekleyip iyice yoğurun.

Tereyağ hamurun içinde kaybolunca hamurun üzerine sirke ekleyin.

Tekrar güzelce yoğurun ve sıvı yağ ile iyice yağlanmış bir kabın içine hamuru alıp üzerini streç film ve bir örtü ile kapatıp 1 saat mayalanmasını bekleyin.

Mayalanan hamuru tezgaha alın ve yuvarlak tepsi ebatında açın.

Açılan hamurun yarısına tereyağı sürüp birkaç kat katlayın.

Katlanan hamuru 5-6 eşit parçaya bölün.

İster içine istediğiniz bir malzeme koyup poğaça şekli verin, isterseniz de hamuru biraz uzatıp bütün ve açma şekli verin.

Üzerine yumurta sarısı ve haşhaş tohumu ekleyip 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin.