Dağ gibi kabaran kek tarifi! Çay demlenmeden sofrada

Lezzetli kabarık kek tarifini almaya hazır mısınız? Çay eşliğinde harika bir lezzet sunan kek tarifini sizler için hazırladık. İşte yemelere doyamayacağınız kekin detayları...

HABER MERKEZİ

Kabarık ve lezzetli kek nasıl yapılır? Bu kek için basit malzemeler gerekiyor. Peki enfes sade kek nasıl yapılır?

İşte basit bir sade kek tarifi

�� Malzemeler

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ

2,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilin (isteğe bağlı bir tutam limon kabuğu rendesi)

��‍�� Yapılışı

Fırını ısıtın: 180°C'ye (fansız ayarda) ısıtın.

Yumurtaları çırpın: Yumurta ve şekeri mikserle 3–4 dakika beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpın.

Sıvıları ekleyin: Süt ve sıvı yağı ilave edip karıştırın.

Kuru malzemeleri ekleyin: Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek karışıma ekleyin. Spatula ile homojen bir hamur elde edin.

Kalıba dökün: Yağlanmış kek kalıbına hamuru dökün.

Pişirin: Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35–40 dakika kadar pişirin. (İlk 25 dakika fırın kapağını açmayın.)

Soğutun: Kek piştikten sonra oda sıcaklığında 10–15 dakika dinlendirin, sonra kalıptan çıkarın.

�� İpucu

Daha aromatik bir tat için limon veya portakal kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz.

Üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.