Nur Sena Sarıtaş
Bulut omletin püf noktası tarifin pişme esnasında hava almaması. Peki kahvaltılık bulut omlet nasıl yapılır?
BULUT OMLET TARİFİ
3 adet yumurta
10 g toz şeker
4 g tuz
20 g tereyağı
Nasıl Yapılır?
Öncelikle 3 adet yumurtanın beyazı ve sarısını dikkatlice ayırın.
Daha sonra 3 adet yumurta beyazı ve toz şekeri bir çırpma kabında kabarana kadar çırpın.
Ayrı bir yerde; 3 adet yumurta sarısına tuz ekleyip çatalla hızlıca çırpın.
İki karışımı da tek bir yerde spatula yardımıyla birleştirin. Burada fold tekniği kullanmaya özen gösterin.
*Fold tekniği: Havalandırarak ve yavaş yavaş spatula ile katlayarak karıştırma gerektiren durumlarda kullanılır.
Tereyağı erittiğiniz orta genişlikteki bir tavaya, omlet harcını ilave edin ve kapağını sıkıca kapatın.
En kısık ateşte 5 dk. pişmeye bırakın.
Alt kısmı pişen omleti seri bir hareketle spatula ile katlayın. Katlanan kenarlarını da kızartın.
Daha sonra güzel bir servis tabağında hızlıca servis edin.
Sade bir omlet olduğu için reçel, peynir ve özellikle labne ile tüketmenizi tavsiye ederiz.
Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Pişirme esnasında tavanın kapağı hiç hava almayacak şekilde sıfıra sıfır oturmalı.
*Sade bir omlet olduğu için reçel, peynir ve özellikle labne ile tüketmenizi tavsiye ederiz.