D vitamini eksikliği çocukları eritiyor! Kış aylarında hayatta kalmayı sağlayan besinler

D vitamini eksikliği çocuklarda çok ciddi hastalıklara davetiye çıkartır. Özellikle kış aylarında hastalıklara karşı hayatta kalmak için önemlidir. Bazı besinler sayesinde çocuklarınız kışı hastalıksız atlatabilir. İşte D vitamini bakımından zengin besinler...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Vücut D vitaminini çok hızlı enzimler. Çünkü hayati bir destek olan D vitamini hücrelerin hızla onarılması için fayda sağlar. Çocuklarda ise bu durum oldukça ciddi sorunlara neden olabilir. D vitamini eksikliği çocuklarda yeteri oranda alınmadığında kemik erimesine ve kemik bozulmasına neden olur.

Bu yüzden uzmanlar özellikle kış aylarında çocuklarda yaşanan D vitamini eksikliğine karşı uzmanları uyarıda bulundu. Bu besinleri tüketerek çocuklarda D vitamini eksikliğini önlemiş olursunuz.

KIŞ AYLARINDA D VİTAMİNİ EKSİKLİĞİNE KARŞI ÇOCUKLARIN TÜKETMESİ GEREKEN BESİNLER

PORTAKAL

D vitamini bakımından portakal kadar güçlü bir besin yoktur. Adeta güneşten gelen D vitaminiyle aynıdır. Çocukların portakaldaki D vitamininden faydalanması için günde bir tane tüketmesi yeterlidir.

MANDALİNA

Portakaldan sonra D vitamini bakımından zengin olan bir diğer doğal meyvede mandalinadır. İçeriğindeki çekirdeklerde özellikle D vitamini mineralleri yüksek oranda var.

BALIK

Omega-3 yağ asitleri D vitaminin değerini artırır. Bu yüzden uzmanlar gelişim çağındaki çocukların haftada 3 defa balık tüketmesini önerir. Bu sayede alınan D vitamini vücutta daha fonksiyonel hale gelir.

YOĞURT

Az oranda bulunsa da yoğurt çocuklardaki D vitamini eksikliğine neden olacak olan kemik erimesini engeller. Bu yüzde günde bir akse ev yoğurdu tüketilmesi tavsiye edilir.

MANTAR

Mantar yüksek oranda protein barındırır. Protein D vitamini kategorisinde yer alan güçlü bir maddedir. Vücutta protein arttıkça bağışıklık sistemi güçlenir.

Bebek gibi cildin sırrı bu maskede! Peeling etkisiyle yaşlanmayı durduruyor...

Emziren annenin uzak durması gereken besinler! Bebeklerde zeka geriliği yapıyor