Çürümüş domatesleri değerlendirmenin 2 yöntemi! Çöpe atanlar vazgeçebiliyor

Çürümüş domatesler pek çok kişi tarafından çöpe atılabiliyor. Ancak bazı yöntemler sayesinde çürümüş domatesleri değerlendirebilmek mümkün olabiliyor. Ayrıca söz konusu yöntemleri ilk kez öğrenenler, çöpe atmaktan vazgeçebiliyorlar. İşte detaylar…

Evlerde uzun süre muhafaza edilen domatesler, aradan zaman geçtikçe çürüyebilirler. Böyle bir durumla karşılaşıldığında çürümüş domatesleri direkt olarak çöpe atmak önerilmiyor. Çünkü çürümüş domatesler, bazı yöntemler sayesinde değerlendirilebiliyorlar. Ayrıca söz konusu yöntemleri ilk kez öğrenenler, çürümüş domatesleri çöpe atmaktan vazgeçebiliyorlar.

ÇÜRÜMÜŞ DOMATESLERİ DEĞERLENDİRMENİN 2 YÖNTEMİ

Çürümüş domatesleri değerlendirmek için tercih edilebilecek bazı yöntemler bulunabiliyor. Ancak genellikle söz konusu 2 yöntem tercih edilebiliyor. Nitekim çürümüş domatesleri değerlendirmenin 2 yöntemi aşağıda yer alıyor.

Domates Konservesi: Kış için hazırlanan konserveler genellikle yumuşamış ve ezilmiş domateslerden seçilebiliyor. Bunun yanı sıra ileri seviyede çürümemiş domateslerin, çürümüş bölümleri ayrıldığında da konservelere katılabiliyor. Ancak mutlaka çürük yerlerinin ayrılması gerekiyor.

Domates Fidesi: Domateslerin belirli bir kısmı ya da tamamı çürümüşse, çürüyen yerleri halka şeklinde kesilir ve toprağa gömülür. Akabinde güneş gören bir bölgeye koyulur. Sonrasında düzenli bir şekilde sulanır. Devamında ise büyüyen fideler uygun bir şekilde yeni yerlerine alınır. Bu sayede verimi de artırılabilir.