Çürük domateslerinizi sakın atmayın! Saçlardaki tüm beyazları kapatıyor

Bu haberi okuduktan sona çürük domatesleri çöpe atmaktan vazgeçeceksiniz. Saçlara olan faydalarına ise inanamayacaksınız. Tüm beyaz saçları kapatan bu özel küre duymaya hazır mısınız? İşte tüm beyaz saçlarınızı kapatacak domates kürü...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Beyaz, yıpranmış saçlar hemen hemen herkesin sorunlarından biridir. Bunlardan kurtulmanın şifası ise çürük domateslerde. Çürük domateslerden hazırlanan özel kür beyaz saçlarla vedalaşmanızı sağlar. Öte yandan saç köklerini güçlendirir. Çürükte olsa domatesin içeriğinde yüksek oradan C ve E vitaminleri var. Bu vitaminler hücrelerin yenilenmesini sağlar.

Üretilen şampuanlarda bile bundan dolayı domates özleri kullanılır. Çünkü domatesin yenileme etkisi diğer besinlere oranla daha fazladır.

BEYAZ SAÇLARI KAPATAN DOMATES KÜRÜ!

Çürük domatesleri çöpe atmak yerine, çürük kısımlarını kesin. Kabuklarından ayırın. Miksere koyun. İçine bir yemek kaşığı kadar zeytinyağı ilave edin. Mikserde püre haline gelen domates kürüne bir tatlı kaşığı kadar pirinç unu ekleyin karıştırın.

Homojen kıvama gelen domates kürünü yağlı ve kirli saçlarınıza uygulayın. Saç bandı takarak 30 dakika bekleyin. Akabinde ılık bir suyla saçlarınızdaki domates küründen kurtulun.

Haftada bir kez bu yöntemi deneyin. Bu sayede zamanla saçlardaki beyazlara neden olan köklerin sayısı azalır. Pigment yenilenmesi sayesinde saç kökleri güçlenerek beyaz saçlar koyulaşmaya başlar.

DOMATESİN SAÇA FAYDALARI

Domates saçlardaki hücreleri yenileyerek daha parlak ve canlı görülmesini sağlar.

Saç derisindeki cilt hastalıklarını önler. Özellikle egzama ve saç derisi kaşıntısı.

Kepek sorunu içinde uzmanlar domates tüketimi önerirken.

Domatesin saçlara en büyük faydası uzamasını kolaylaştırmasıdır.

Saçlarınızın daha gür ve parlak uzaması için domates kürünü ihmal etmeyin.

Parfüm kullanırken sakın bunları yapmayın! Doğru kullanılmadığında leş gibi kokarsınız...

İbrahim Saraçoğlu'ndan gençlik iksiri! Cildi sıkılaştırarak kırışmayı önler