Çözümü kuru nane: Baş ağrısını önlüyor! Eğer bu şekilde kullanırsanız…

Baş ağrısı insanların yaşam standartlarını olumsuz yönde etkileyebiliyor. Öte yandan bu sorunla ilgili İbn-i Sina asırlar öncesinden kuru naneyi önerdi. Ayrıca kuru nanenin nasıl kullanılacağı ile ilgili de paylaşımda bulundu. İşte İbn-i Sina'nın baş ağrısı için önerisi...

Kronikleşen baş ağrısı birçok insanın yaşam standartlarını olumsuz yönde etkileyebiliyor. Ayrıca bu sorunla karşılaşan birçok insan, direkt olarak doktora gitmek yerine bazı çözüm arayışlarına girişebiliyor. Bu noktada İbn-i Sina'nın önerisi de denenebiliyor.

İbn-i Sina asırlar öncesinden tedavi edilemediğinde tüm vücutta hasar oluşturabilen baş ağrılarına karşı bazı çözüm tavsiyelerinde bulundu.

İbn-i Sina şifa kitaplarında baş ağrısının bazı doğal yöntemler sonucunda çözülebileceğini paylaştı. Ayrıca ünlü hekim baş ağrısının sinir sisteminden kaynaklandığını ancak şiddet artıkça sinir sisteminin hasar alabildiğini aktardı.

İBN-İ SİNA'DAN BAŞ AĞRISINA ÇÖZÜM ÖNERİSİ

İbn-i Sina baş ağrısını dindirmek için sinirlerin yatıştırılmasının önemini aktararak mesaj yapılmasını tavsiye etti. Ayrıca bu noktada kuru naneyi işaret etti.

İbn-i Sina karanlık bir ortamda kuru nane yakılmasının ardından iki şakak kısmına baskı yapılarak ovalanmasını önerdi. Zira nane kokusu, solunum yoluyla sinirlerin yatıştırılmasında yardımcı olabilir.

Bunun yanı sıra aynı anda bir kovanın yarısının sıcak su ile doldurulması gerektiğini belirtti. Ayrıca içine 1 su bardağı limon suyu ilave edilmesini ve ayakların elde edilen karışımda bekletilmesini önerdi. Bu sayede baş ağrısı şikayetinin önlendiği görülebilir.

Not: Eğer İbn-i Sina'nın önerdiği gibi kuru nane yöntemi uygulanırsa, baş ağrısına karşı çözüm olabilir. Ancak söz konusu yöntemden dolayı herhangi bir sağlık rahatsızlığı yaşama riski bulunan kişilerin, kuru nane yöntemini uygulamadan önce uzman bir doktora danışmaları gerekir.

Diğer Öneriler: İbn-i Sina baş ağrısının çözümü için melisa ve papatya çayını da öneriyor. Ancak söz konusu çayların günde bir kez tüketilmesi tavsiye ediliyor. Ayrıca alerji etkisi oluşabilecek ve farklı bir sağlık rahatsızlığı geçirme riski bulunan kişilerin tüketmeden önce uzman bir doktora danışmaları önerilir.