Muzun taze kalması ve kararmasının önlenebilmesi için uygun koşullarda muhafaza edilmesi gerekir. Bu sayede kararması yavaşlatılabilir ve daha uzun süre taze kalabilir. Ayrıca bazı yöntemler sayesinde, kararma probleminin çözümü için bu kadar basitmiş bile denilebilir.
Muzun kararmasını önleyebilmek için doğru bir şekilde muhafaza edilmesi gerekir. Bu sayede kararma problemi yavaşlatılabilir. Ayrıca muz kararmasını önleme konusunda tercih edilebilecek bazı kolay yöntemler de bulunuyor. Nitekim söz konusu yöntemlerden 2'si aşağıda yer alıyor.
Serin ve Kuru Ortam: Muzların serin ve kuru ortamda saklanması tavsiye edilir. Oda sıcaklığında ya da direkt olarak güneş ışığının altında bırakılması, muzların daha hızlı bir şekilde olgunlaşmasına ve kararmasına sebep olabilir. Ayrıca muzların 12-15 derece sıcaklık aralığında tutulması tavsiye edilir.
Çürüyenlere Dikkat Edilmeli: Muzların içerisinde çürüyenler varsa, diğer meyvelerin arasından çıkartılması tavsiye edilir. Aksi takdirde çürüyen muz, yan yana durduğu diğer meyveleri de karartabilir.