Çözümü belli oldu: Sivrisinek ve arıdan kurtulmanın basit yolları! Oysa bu kadar kolaymış

Sivrisinek ve arıdan kurtulmanın basit yolları birçok insan tarafından araştırılıyor. Çünkü söz konusu ikili bazı sağlık problemlerinin oluşmasına neden olabiliyor. Öte yandan hem arıdan hem de sivrisinekten kurtulmanın çözümü adeta belli oldu. Zira bazı yöntemler ile onlardan kurtulmak için, ''oysa bu kadar kolaymış'' bile denilebiliyor. İşte detaylar…

Arı sokması kızarıklık ve şişkinlik gibi bazı sağlık problemleri ortaya çıkartabilir. Sivrisinek ısırması ise; kızarıklık, şişkinlik ve kaşıntı gibi bazı sağlık rahatsızlıkları oluşturabilir. Öte yandan havaların ısınmaya başlamasıyla piknik alanlarına gidecek birçok insan, arı ve sivrisinekten endişelenebiliyor.

Bunun yanı sıra arı ve sivrisinekten kurtulmanın çözümü adeta belli oldu. Çünkü bazı basit yöntemler sayesinde onlardan kurtulmak için, ''oysa bu kadar kolaymış'' bile denilebiliyor.

SİVRİSİNEK VE ARIDAN KURTULMANIN BASİT YOLLARI

Sivrisinek ve arıdan kurtulmanın yolları pek çok insan tarafından merak ediliyor. Ayrıca bu noktada tercih edilecek yollardan birkaçı aşağıda bulunuyor.

Arılar, yemeklerin kokusunu hissederek gelebilirler. Bu nedenle yiyeceklerin açık bir şekilde bekletilmesi önerilmiyor.

Sarımsak kokusu arı ve sivrisinekleri uzaklaştırma konusunda faydalı olabilir. Bu yöntemde sarımsaklar doğranır ve birkaç gün suda bekletilir. Elde edilen doğal aroma, onları uzaklaştırma konusunda faydalı olabilir.

Piknik alanlarına gidildiğinde, kapalı kıyafetler giyilmesi öneriliyor. Bu sayede sivrisinek ısırması ve arı sokması durumunun önüne geçilebilir.

İBN-İ SİNA'NIN ARI SOKMASINA KARŞI ÖNERİLERİ

Arı sokması günümüzde olduğu gibi geçmiş yıllarda da bazı sağlık problemlerinin oluşmasına neden olabiliyordu. Ayrıca arı sokması ile ilgili İbn-i Sina'da asırlar öncesinden bazı önerilerde bulundu. İşte İbn-i Sina'nın önerileri ile ilgili detaylar şu şekilde;

İbn-i Sina arı sokması gerçekleştiğinde; kuru kişniş, mercan köşk ve soğutucu içeceklerin oluşan ağrıyı giderebilmek için verilebileceğini tavsiye etmişti.

İbn-i Sina, ebegümeci suyu ve reyhan suyunun losyon olarak tercih edilebileceğini aktarmıştı.

İbn-i Sina arı sokması gerçekleştiğinde; sirke, çamur ve incirin lokal olarak kullanılabileceğini paylaşmıştı.

ARI SOKMASINA KARŞI DİĞER YÖNTEM

Arı sokması gerçekleştiğinde, buz uygulanması öneriliyor. Zira buz, şişkinliğin ve ağrının azaltılmasında faydalı olabiliyor. İşte söz konusu yöntemin uygulanışı;

Bir bez veya kağıt havluya buz koyulur.

Arı sokması gerçekleşen bölgede 15-20 dakika kadar tutulur.

Bu işlem arı sokmasından sonraki ilk gün birkaç saatte bir tekrarlanarak uygulanabilir.

Dikkat: Yukarıdaki tavsiyeler sivrisinek ve arıları uzaklaştırma konusunda faydalı olabilir. Ancak İbn-i Sina'nın yukarıdaki önerilerini ve diğer önerileri, alerji etkisi oluşabilecek ve farklı bir sağlık rahatsızlığı geçirme riski bulunan kişilerin uzman bir doktora danışarak denemeleri gerekir.