Çözümü belli oldu: Siğil derdi sona eriyor!

Siğil pek çok insanda görülen ancak istenmeyen cilt problemleri arasında gösterilebiliyor. Ayrıca söz konusu cilt problemi ile ilgili İbn-i Sina'da asırlar öncesinden bazı çalışmalar gerçekleştirmişti. İşte İbn-i Sina'nın siğil sorununa karşı önerileri…

Siğil ciltte; deri renginde ya da biraz daha koyu, yüzeyi kabarık veya pürtüklü şekilde ortaya çıkabilir. Ayrıca rahatsız edici bir görüntü oluşturabilen siğil, istenmeyen cilt problemleri arasında gösterilebilir.

Siğil şimdi olduğu gibi geçmiş yıllarda da birçok insanı rahatsız edebiliyordu. Nitekim İbn-i Sina'da siğil sorununa karşı bazı çözüm önerilerinde bulunmuştu. Ayrıca İbn-i Sina'nın önerileri, siğil derdi adeta sona eriyor bile dedirtebiliyor.

İBN-İ SİNA'DAN SİĞİLE KARŞI ÇÖZÜM ÖNERİSİ

İbn-i Sina siğil problemine karşı El-Kanun fi't-Tıb isimli kitabında bazı doğal tedavi yöntemleri önermişti. Ayrıca İbn-i Sina'nın önerileri, siğilin çözümü adeta belli oldu bile dedirtebiliyor. Nitekim İbn-i Sina siğil problemine karşı, kekik ve yabani kerevizi öneriyor.

Kekik: Görme zayıflığına, sindirime ve siğil sorununa karşı faydalı olabiliyor.

Yabani Kereviz: Tırnaktaki beyaz lekelere karşı faydalı olabilen yabani kereviz, siğil problemine karşı da yardımcı olabiliyor.

Not: Kekik ve yabani kerevizi, alerji etkisi oluşabilecek ve farklı bir sağlık rahatsızlığı geçirme riski bulunan kişilerin uzman bir doktora danışarak tercih etmeleri gerekir. Ayrıca kekik ve yabani kereviz herkeste aynı etkileri oluşturmayabilir.

Kırışık ve pürüzlü cilt tarih oluyor! Kolajen takviyesi o besinler...