Çözümü belli oldu! Ayakkabı kokusunu bitirmenin 2 basit yolu

Ayakkabı kokusunu bitirmenin yolları pek çok insanın ihtiyacı haline dönüşebiliyor. Çünkü kötü koku problemi birçok kişinin canını sıkabiliyor. Öte yandan bu noktada tercih edilecek 2 basit yöntem, ayakkabı kokusunu bitirme konusunda yardımcı olabiliyor. Detaylar haberimizde…

Ayakkabı kokusu pek çok insanın rahatsız olmasına sebep olabiliyor. Çünkü kötü kokan ayakkabı toplu bir alanda çıkartıldığında hem ayakkabı sahibini hem de etraftaki insanları rahatsız edebiliyor. Bu nedenle ayakkabı kokusunu önleyen yöntemler birçok insan tarafından araştırılabiliyor.

Ayakkabı kokusunu önleyebilmek için öncelikle kokunun kaynağı belirlenmeli. Eğer koku ayaklardan kaynaklanıyorsa, her gün ayakların yıkanması ve ayak bakımının yapılması öneriliyor. Eğer koku problemi yine de geçmiyorsa, uzman bir doktora başvurulması tavsiye ediliyor.

Öte yandan kokunun kaynağı ayakkabılarsa, ''çözümü belli oldu'' bile denilebiliyor. Çünkü ayakkabı kokusunu bitirmeye yardımcı olabilen 2 basit yöntem bulunuyor.

AYAKKABI KOKUSUNU BİTİRMENİN 2 BASİT YOLU

Ayakkabı kokusunu bitirmeye yardımcı olabilen 2 basit yol bulunuyor. Söz konusu yollar, karbonat ve pudra ile gerçekleşiyor. Ayrıca karbonat ve pudra yöntemlerinin uygulanışları aşağıda yer alıyor.

Karbonat Yöntemi: Geceden ayakkabıların içine bir miktar karbonat serpiştirilir. Gece boyunca bu şekilde bekletilir. Sabah ise serpiştirilen karbonatlar temizlenir. Böylece ayakkabı kokusunun bittiği görülebilir.

Pudra Yöntemi: Geceden ayakkabıların içine bebek pudrası dökülür. Gece boyunca bu şekilde bekletilir. Sabah ise dökülen pudra temizlenir. Bu sayede ayakkabı kokusunun önlendiği gözlemlenebilir.