Çorum'un yöresel lezzeti keşkek odun ateşinde 8 saat pişiyor! İşte ustalarından keşkek tarifi

Çorum mutfağının meşhur lezzetlerinden olan Ramazan keşkeği odun ateşinde 8 saatte pişiriliyor. Güveçlerde hazırlanan yöresel yemek, İskilip turşusu eşliğinde yeniliyor. İşte ustalarından keşkek tarifi ve malzemeleri...

DHA

Keşkek birçok ilimizde yapılıyor. Fakat Çorum'un keşkeği özellikle Ramazan aylarında meşhur bir lezzet. Peki, Çorum'un keşkeği neden diğerlerinden farklı? İşte yöresel lezzet olan keşkeğin tarifi ve malzemeleri...

DHA'da yer alan habere göre UNESCO'nun 'Somut olmayan kültürel miras' listesinde yer alan Ramazan keşkeği için patent başvurusu yapıldı.

Çorum mutfağının meşhur lezzetlerinden olan Ramazan keşkeği, hem özel günlerin hem de Ramazan ayının vazgeçilmez yemeklerinden biri. Keşkek, odun ateşinde 8 saatte pişirilerek hazırlanıyor.

KEŞKEK TARİFİ VE MALZEMELERİ

1 su bardağı keşkeklik yarma, 1 yemek kaşığı tereyağı, 350 gram dana eti, 1 kuru soğan, 1 tatlı kaşığı salça, yeteri kadar tuzu çömleğin içine koyan ustalar, daha sonra bu lezzeti sabah saatlerinde odun ateşiyle yakılmış fırına veriyor.

Güveçlerde hazırlanan bu yöresel lezzet, odun ateşinde tam 8 saat pişiriliyor.

Akşam saatlerine kadar fırında pişen keşkek, 8 saatin sonunda yemeye hazır hale geliyor. Güveçte servis edilen Ramazan keşkeği olmazsa olmaz İskilip turşusu eşliğinde yeniliyor.