Çorbaya 1 kaşıktan fazla pul biber atan yandı! Faturası ağır olabilir

Çorbalara eklediğimiz pul biber dozunda olursa faydalı. Ancak 1 kaşıktan fazla pul biber bazı organları riske atabilir. İşte 1 kaşıktan fazla olan pul biberin bedeli…

HİLAL ÇAKIR

Çorbaya 1 çay kaşığından fazla pul biber atmanın doğrudan ciddi bir zararı olmasa da bazı durumlarda organlara rahatsızlık verebilir. Uzmanlar, sağlıklı bir kişi için 1 çay kaşığından fazla pul biberin ciddi zarar vermediğini ama rahatsız edebileceğini belirtiyor. Özellikle mide problemi olanlar, yaşlılar veya çocuklar için dikkatli kullanmakta fayda var.

1 KAŞIKTAN FAZLA PUL BİBERİN ZARARLARI

1. Mide Rahatsızlıkları

Reflü ya da gastrit gibi mide sorunları olan kişilerde pul biber mideyi tahriş edebilir, yanma hissi, ağrı ya da ekşimeye neden olabilir. Aşırı acı, mide asidini artırabilir ve sindirim sistemini zorlayabilir.

2. Bağırsakları Etkileyebilir

Hassas bağırsaklara sahip olanlarda ishal veya kramp yapabilir. Fazla tüketildiğinde bağırsak hareketlerini hızlandırabilir.

3. Ağız ve Boğaz Yanması

Fazla pul biber, ağızda ve boğazda yanma hissi bırakabilir, bu da yeme deneyimini olumsuz etkileyebilir.

4. Terleme ve Kalp Atışında Artış

Acı baharatlar vücudu uyarır; bu da terlemeye, kalp atış hızının artmasına ve hatta geçici tansiyon yükselmesine yol açabilir.

Dikkat! Uzmanı uyardı: Bahar alerjisi akciğere inebilir, astımla karıştırmayın