Çorbaya 1 kaşık o baharattan ekleyin: Ne göbek ne basen kalıyor

Bazı baharatlar çorbaya eklendiğinde hem lezzet katıyor hem de yağ yakımını hızlandırıyor. Böylece göbek ve basen yağları daha hızlı eriyor. Peki, hangi baharat zayıflatıyor? İşte çorbaya 1 kaşık eklendiğinde eriten baharatın faydaları…

AZİME KAHYA

Yaz gelince herkes zayıflamanın derdine düşüyor. Bazı baharatlar yazın basen ve göbek erimesi sürecini hızlandırıyor. Çorbaya sadece 1 kaşık eklenerek hem lezzet katan hem de yağ yakımına destek olan mucizevi baharatlardan biri pul biber. Özellikle "Capsaicin" içeriğiyle vücuttaki ısıyı yükselterek metabolizmayı hızlandırır.

GÖBEK VE BASEN ERİTEN BAHARAT: PUL BİBER

Özellikle karın çevresinde yağ yakımını destekler.

İştahı baskılar, gereksiz atıştırmaların önüne geçebilir.

Sindirimi hızlandırarak bağırsak tembelliğine karşı etkilidir.

PUL BİBERİN FAYDALARI

Antioksidan bakımından zengindir: Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Dolaşımı artırır: Özellikle soğuk eller/ayaklar için faydalıdır.

Ağrı kesici etkisi vardır: Eklem ve kas ağrılarını hafifletmede yardımcı olabilir.

Kan şekeri dengesi sağlar: Tatlı krizlerinin önüne geçebilir.

Nasıl Kullanılır?

Mercimek, ezogelin, domates gibi çorbalara 1 tatlı kaşığı eklenebilir.

Tereyağında yakmadan, hafif ısıtarak aroması artırılabilir.

Mide problemi olanlar için acı seviyesi düşük biber tercih edilmelidir.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Reflü, gastrit gibi mide sorunları olanlar dikkatli kullanmalı.

Günlük doz aşılırsa sindirim sistemini zorlayabilir.

Çocukların parmak ucunda yürümesi otizm belirtisi mi? Uzmanı açıkladı