Çorba yapmanın püf noktası ortaya çıktı! Canan Karatay açıkladı

Çorba hemen herkes tarafından tüketilebiliyor. Öte yandan Canan Karatay çorba yapmanın püf noktalarına değindi. Ayrıca ünlü doktorun önerileri, sosyal medyada adeta gündem oldu. İşte Canan Karatay'ın önerileri ile ilgili detaylar…

Çorba, Türkiye'deki birçok insan tarafından sıklıkla tüketilebiliyor. Ayrıca birçok farklı çeşidi bulunuyor. Öte yandan yanlış şekilde hazırlanan çorbanın sağlık açısından sağladığı faydalar azalıyor. Bu noktada Canan Karatay bazı püf noktaları adeta ortaya çıkarttı.

CANAN KARATAY AÇIKLADI: ÇORBA YAPMANIN PÜF NOKTALARI

Canan Karatay sağlıklı beslenmeyle ilgili önerileri ile birçok vatandaşın ilgisini çekebiliyor. Ayrıca Canan Karatay çorba yapımı ile ilgili de bazı püf noktalara değindi. İşte Canan Karatay'ın önerilerinden bazıları şu şekilde;

- Canan Karatay, çorba yaparken vitaminlerin kaybolmaması için kısık veya orta ateşte pişirilmesini tavsiye ediyor.

- Pürüzsüz kıvamda olması için blender veya mutfak robotu kullanılmasını tavsiye etmiyor. Çünkü bu cihazların çorbanın içindeki sebze veya etin kimyasını bozduğunu aktarıyor. Ayrıca besin değerini düşürdüğüne değiniyor. Ek olarak Canan Karatay, mutfak robotu yerine sebzelerin rendelenmesini ya da küçük küçük doğranmasını tavsiye ediyor. Kevgirden de geçirilebileceğini belirtiyor.

- Un yerine; sirkeli, sütlü, yoğurtlu veya limonlu terbiyelerle çorba yapılmasını öneriliyor. Ayrıca etli yemek hazırlarken elde edilen suyun da kullanılabileceğini aktarıyor. Fakat hazır tavuk suyu ya da et suyunun kesinlik kullanılmaması gerektiğini belirtiyor. Bunun yanı sıra hazır çorbaların da kullanılmaması gerektiğini açıklıyor.

- Çorba yapılırken en büyük hatalardan birinin soğanı pembeleştirmek olduğu belirten Canan Karatay, un ve yağı kavurarak kıvam artırmaya çalışmanın da yanlış olduğunu aktarıyor.