Çorba ve makarna sosuna koyulan bu baharata dikkat! Beyni küçültüyor

Yanlış kullanılan baharatlar beyni küçültüyor. Vücuda girdikten sonra hücrelerin yapısını bozan bu baharatlardan en güçlüsünü sizler için araştırdık. Çorba ve makarna sosunda koyulan zerdeçal baharatı beyindeki tüm hücreleri yok edebilir. Peki zerdeçalın zararları nelerdir? Cevabı haberde...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Yemeklerde sıklıkla kullanılan baharatlardan biri olan zerdeçalın beyin hücrelerini yok ettiği tespit edildi. Yapılan harcamalarda beyne zarar veren zerdeçalın yemeğe koyma zamanı oldukça önemlidir. Yanlış koyulduğu zamanda zerdeçal korkunç bir baharata dönüyor.

Yapılan bu araştırmanın detaylarını sizler için araştırdık. Zerdeçalın zararları ve etkileri hakkında merak edilenler haberin detayında.

ZERDEÇALIN ZARARLARI NELERDİR?

Yemek pişirildiği esnada koyulan baharatlardan zerdeçalın içeriğinde yüksek oranda curcumin bileşen var. Bu birleşen çok uzun süre ısıya maruz kalınca zararlı bir aktivasyona döner.

Normalde bağışıklık sisteminin en doğal ilacı olan curcumin bu nedenle direk olan beyni geliştiren hücreleri yok eder. Bu da beynin küçülmesine yol açar.

Zerdeçalın yemeklerde kullanmak isteyenler öncelikle yemek piştikten sonra ocakta 5 dakika daha kalınca eklenip hemen alınmalı. İlk başlarda atılmaması lazım.

Zerdeçal tozu, çay kaşığının ucu kadar koyulması gerekiyor. Zerdeçal çok faydalı bir baharatken yanlış kullanımı ve aşırı dozu zararlı olur.

Sinir sistemini alt üst eden zerdeçal tozu hakkında yapılan bu araştırmalar konusunda uzmanlar ciddi oranda uyarılarda bulundu.

Damarların daralmasına ve kötü kolesterolün artmasına neden olabilir.

Peçete dolusu balgama son! Akciğerlerdeki virüsü silip süpüren besin