Yala çorbası mis kokusu ve damakta kalan lezzetiyle tercih ediliyor. Yayla çorbası içerisinde yumurta, yoğurt ve un giriyor. Peki nasıl yapılır? İşte yanıtı...
Yayla çorbasının püf noktası naneyi içerisine iyice yedirmek.
YAYLA ÇORBASI İÇİN MALZEMELER
1 çay bardağı pirinç
8 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
Üzeri İçin:
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı kuru nane
YAPILIŞI
Öncelikle pirinçleri yıkayıp tencereye alalım.
Üzerine 6 su bardağı su ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
Pirinçler piştiğinde ocaktan alıp 2 su bardağı su ekleyip soğumaya bırakalım.
Diğer taraftan yumurta sarısı, yoğurt ve unu bir kasede iyice çırpalım.
Çorbanın suyundan 1-2 kepçe alıp karışıma ilave edelim.
Hafifçe sulanan bu karışımı ılınmış olan çorbaya ekleyip 1-2 taşım kaynatalım.
Üzerine kuru nane, sıvı yağ ya da tereyağı kızdırıp çorbaya ekleyelim.
Sonrasında kepçeyle karıştırarak naneyi çorbaya yedirelim.
Afiyet olsun.