Hilal Çakır
Ispanak çorbası sağlıklı besin öğeleri açısından oldukça zengin bir çeşittir. Peki, ıspanak çorbası nasıl yapılır?
Demir gücü yüksek olan bir çorba çeşidi olan ıspanak kış aylarında çok tüketilir. İçerisinde A,C ve K vitaminlerinin bulunduğu ıspanak çorbası içinizi ısıtabilir. Bu çorba aynı zamanda sindirimden bağışıklığa kadar her derde deva.
ISPANAK ÇORBASI MALZEMELER
1 demet ıspanak
1 adet soğan
1 adet patates
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı ev yapımı salça
1 tatlı kaşığı bulgur
4 su bardağı su (veya tavuk/balık suyu)
1 çay kaşığı tuz (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
Karabiber (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
ISPANAK ÇORBASI TARİFİ
Soğanı ince ince doğrayın. Yağda soteleyin. Havuç ve patatesi soyduktan sonra küp küp doğrayın ve soğana ilave edin.
Salçayı ekleyin bir tur karıştırdıktan sonra ıspanakları yıkayıp, saplarından ayırarak, doğranmış şekilde tencereye ekleyin. Sıcak suyu da ilave edin. Bulguru da ekleyin.
Kaynayınca baharatını ve tuzunu ekleyin. Ispanak çorbasının kıvamını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
ISPANAK ÇORBASININ FAYDALARI
Sindirime faydalıdır
Kalbi korur
Kemiklere faydalıdır
Zengin demir içerir
Antioksidan etkisi vardır
Zengin vitamin ve mineral kaynağıdır
Vücut direncini artırır
Cilde faydalıdır