Çorapla uyursanız ne olur?

Çorapla uyumak özellikle kış mevsiminde birçok kişinin yaptığı bir durum. Ayaklar çabuk üşüdüğü için çözüm çorapla uyumak oluyor. Peki çorapla uyursanız ne olur? İşte yanıtı...

Çabuk üşüyenler çorapla uyur. Ancak çorapla uyumak ayakları terletir. Bu durum da ayak mantarına yol açar. Peki çorapla uyursanız ne olur? İşte yanıtı...

Morarmaya neden olur

Çorap lastiklerinin uzun zaman baskısı sonucu 'periferik' dolaşımı olumsuz yönde etkilenir, yani o bölgedeki kan dolaşımı bozulur. Vücudunuz siz uyurken de çalışmaya devam ettiği için, uzun süre giyilen lastikli ve sıkı çoraplar kan dolaşımını olumsuz etkiler. Bu da, derinin kurumasına, ayakların morarmasına ve zamanla tırnaklarda şekil sorunlarına neden olur.

Egzama, mantar yapar

Çorapla uyumanın ayrıca terlemeye ve ayakların hava alamamasına neden olacağından dolayı ayaklarınızda mantar enfeksiyonlarına yol açabilir. Çorapla yatmanın sebep olabileceği bir başka hastalık da ayak derinizde kabarcıklanmaya neden olanegzama çıkabilmesidir.

Özellikle ayakların nemli kalması iyi kurulanmaması ayakta mantara neden olur. Eğer gece çorapla uyursanız doğal olarak ayak terleyecek, hava almayacaktır. Bu da mantar oluşumu için ideal bir ortam oluşturur.