Muz kabuklarını böyle değerlendirin! Cilt lekelerini yok ediyor

Cilt lekesinden kurtulmak isteyenler doğal yöntemleri araştırıyor. Özellikle yazın güneşe maruz kalanlar cilt lekesi için doğal maskeleri uyguluyor. Cilt ışıltısını geri kazanmanız için en iyi maskeleri bir araya getirdik. İşte leke için 2 maske tarifi...

Cilt lekesine iyi gelen maske tarifleri merak ediliyor. Cilt lekesine karşı gül suyuyla ya da muzla yapılan maskeleri kullanabilirsiniz. Parlak bir cilt için emek vermek gerekiyor. Bunun için cilt bakım rutinlerinin yanı sıra kozmetik ürünler yerine doğal maskeler da faydalı olabilir.

GÜL SUYU MASKESİ

Bal, antibakteriyel ve antioksidan özelliklere sahip olduğu için cildi yatıştırırken aynı zamanda sivilceleri azaltır. Gül suyu cilt tonlamasına yardımcı olur. Ayrıca kaybettiğiniz cildin doğal parlaklığını da geri kazandırır. Bir yemek kaşığı bal ve gül suyunu karıştırıp yüzünüze eşit miktarda uygulayın. 10 dakika bekletin ve uygun şekilde durulayın.

MUZ KABUĞU MASKESİ

Bu maske cildi nemlendirmek ve lekeleri tedavi etmek için kullanılabilir. Bal ve olgun muz kabukları cildinizi nemlendirir ve sağlıklı bir ışıltı verir. Muzun kabuğu çıkarılmalı ve balla karıştırılmalıdır. Yüze on ila on beş dakika süreyle uygulanmalıdır. Ardından durulanmalıdır.

DİKKAT

Alerjisi ya da cilt hastalığı olanlar doğal maskeleri kullanmadan önce doktoruna danışmalıdır.