Çöpe atmayın, bulaşık makinesine koyun! Mis gibi kokacak

Yaz aylarında bulaşık makinesi kokusu oldukça rahatsız eder. Makineyi hemen dolduramayanların ilk başvurduğu şey ise limon. Peki, limonun bulaşık makinesine etkisi ne? İşte bulaşık makinesi kokusu çekenlere öneriler…

Bulaşık makinesi temiz olursa bulaşıklar da temiz olur. Bulaşık makinesi kokusu özellikle en muzdarip olunan konulardan biri. Birçok insan bu kokuyla baş etmek için limon kullanıyor.

Evde başlıca temizlik ürünlerinden biri hâline gelen limon, mutfakta kötü kokuların güçlü silahı. Özellikle bulaşık makinesine limon koyulduğunu sık görürüz. Peki, ama neden?

BULAŞIK MAKİNESİNE NEDEN LİMON KOYULMALI?

Limon, antimikrobiyal özellikleri sayesinde günlük birçok sorunu çözmek için kullanılır. Taze sıkılmış limonun yarısını çöpe atmak yerine bulaşık makinesine koyarak değerlendirebilirsiniz.

Limon kirli bulaşıkları temizler. Tek ihtiyacınız olan kullanılmış veya kullanılmamış yarım limon. Bu, bulaşık makinenizi ferahlatacak ve kötü kokulardan kurtulacaktır.

LİMON MAKİNEYE NASIL KOYULUR?

Makineyi doldururken yarım limonu sepete veya program sırasında hareket edemeyecekleri bir yere koyun. Genellikle kullandığınız deterjanları ekleyin ve programı başlatın. Limon makineyi temizler ve makinenin güzel kokmasını sağlar.