Limon birçok insan tarafından yemeklere ve içeceklere katılabiliyor. Ancak limon çekirdekleri genellikle çöpe atılabiliyor. Öte yandan limon çekirdeklerini değerlendirmenin bazı yöntemleri de bulunuyor. Bu nedenle limon çekirdeklerini direkt olarak çöpe atmak yerine, söz konusu yöntemlere de dikkat edilmesi öneriliyor.
Limon çekirdeklerini değerlendirmenin birçok farklı yöntemi bulunuyor. Ancak bazı yöntemler diğerlerine kıyasla ön plana çıkabiliyor. Nitekim ön plana çıkan yöntemlerden bazıları; limon çekirdeği çayı, baharat ve temizlik malzemesi olarak sayılabiliyor.
Limon Çekirdeği Çayı: Limon çekirdekleri kaynar suya koyulur ve 10 dakika kadar demlenir. Ardından bal ve limon dilimleri ilave edilir.
Baharat: Limon çekirdekleri kurtulur ve öğütülür. Bunun sonucunda ise baharat haline getirilebilir. Ayrıca elde edilen baharat; balık, tavuk ve sebze gibi yemeklere isteğe bağlı olarak eklenebilir.
Temizlik Malzemesi: Limon çekirdekleri doğal temizleyici olarak kullanılabilir. Bu yöntemde sirkeye 3-4 limon çekirdeği kırılarak katılır. Ardından yüzey temizliği için yeterli olduğu görülebilir.