Mandalinanın hem ekşi olanı hem de tatlı olanı pek çok insan tarafından sevilerek tüketilebiliyor. Ayrıca mandalinanın insan sağlığı açısından da birçok farklı faydası bulunuyor. Nitekim soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı faydalı olabiliyor ve bağışıklık sistemini güçlendirebiliyor.
Mandalina birçok kişi tarafından sevilerek tüketilse de kabukları genellikle çöpe atılabiliyor. Ancak mandalina kabuklarını değerlendirmenin yöntemlerini öğrenenler, çöpe attıklarına adeta pişman bile olabiliyorlar.
Mandalina kabukları birçok farklı yöntem ile değerlendirilebiliyor. Ayrıca mandalina kabuklarını değerlendirme yöntemlerinden bazıları aşağıda bulunuyor.
Mandalina kabukları kaynar suyun içerisinde bekletilirse, yükselen buharı sayesinde burun tıkanıklıklarını açabilir.
Mandalina kabukları fırında veya güneşte kurutulduktan sonra mutfak robotundan geçirilerek toz haline getirilir. Ardından toz haldeki mandalina kabukları; yemeklere, içeceklere ve tatlılara isteğe bağlı olarak eklenebilir.
Mandalina kabukları ile kötü kokuların önlenmesi sağlanabilir. Bu işlem için kendine has kokusu olan kabuklar tencerede suyla birlikte kaynatılır. Ardından 1 çubuk tarçın ilave edilir. Bu sayede tarçın ve mandalina kokusu elde edilebilir.