Çöp kovası kokuyorsa dikkat! Bu sorun 4 yöntemde çözülüyor

Çöp kovası pek çok evde bulunuyor. Çünkü çöplerin tek tek atılması uğraştırıcı oluyor. Bu nedenle birçok insan çöpleri evde biriktirip atıyor. Öte yandan çöp kovasında kimi zaman kötü koku oluştuğu görülebiliyor. Ayrıca bu sorun, 4 yöntemde çözülebiliyor. Detaylar haberimizde…

Çöp kovasında kötü koku oluşması pek çok insanı rahatsız eden durumlar arasında gösterilebilir. Çünkü evde kötü koku oluşması, rahatsız edici bir durum olarak ön plana çıkabilir. Bu nedenle çöp kovasındaki kötü koku problemini önleyebilen yöntemler birçok insan tarafından araştırılıyor. Ayrıca bu noktada tercih edilecek 4 yöntem, söz konusu sorunu pratik bir şekilde çözebiliyor.

ÇÖP KOVASININ KÖTÜ KOKMASI 4 YÖNTEMDE ÇÖZÜLÜYOR

Çöp kovasının kötü kokması 4 yöntemde çözülebiliyor. Bu nedenle çöp kovası kokuyorsa, söz konusu 4 yönteme dikkat edilmesi öneriliyor. İşte o yöntemler; evdeki konumu, poşet seçimi, doğru çöp kovası seçimi ve karbonat yöntemi.

Evdeki Konumu: Güneşin altında bekletilen çöp kovası kötü koku oluşturabilir. Bu nedenle serin bir yerde muhafaza edilmesi ve zamanında atılması önerilir.

Poşet Seçimi: Çöp poşetinin ağız kısmı büzgülü ve sağlam olursa, çöplerin dağılmadan durması sağlanabilir.

Doğru Çöp Kovası Seçimi: Açık kovalar kokunun yayılmasına neden olabilir. Bu nedenle kapaklı kovaların tercih edilmesi öneriliyor.

Karbonat: Çöp kovası temizlendikten sonra dibine bir avuç karbonat serpiştirilmesi, kötü koku problemini çözebilir.