Çöp kovası kokuyorsa bu 4 aşamaya dikkat! Kötü koku sorunu çözülüyor

Çöp kovası birçok evde bulunuyor. Çünkü çöplerin toplu bir şekilde atılmasında yardımcı olabiliyor. Ancak kötü koku yayan çöp kovası hemen herkes tarafından istenmez. Öte yandan bu noktada kötü koku problemi 4 aşamada çözülebiliyor. Detaylar haberimizde…

Çöp kovası hemen her evde bulunur. Çünkü çöplerin tek tek atılması oldukça fazla zaman alabilir. Bu noktada neredeyse herkes çöpleri çöp kovasında biriktirip toplu bir şekilde atmayı tercih edebiliyor.

Ancak kullanıma bağlı olarak çöp kovasında kötü koku oluştuğu görülebilir. Ayrıca bu durum rahatsız edici olur. Öte yandan kötü koku problemini çözebilen 4 aşama bulunuyor. Bu nedenle söz konusu aşamalara dikkat edilmesi öneriliyor.

ÇÖP KOVASINDAKİ KÖTÜ KOKUYU ÖNLEYEBİLEN 4 AŞAMA

Çöp kovasındaki kötü koku problemi, 4 aşama ile çözülebiliyor. Söz konusu aşamalar; poşet seçimi, çöp kovasının konumu, doğru çöp kovası seçimi ve karbonat yöntemi.

Poşet Seçimi: Çöp poşetinin ağzı büzgülü ve sağlam olursa, çöpler dağılmadan bir arada durabilir.

Çöp Kovasının Konumu: Güneşin altında bekletilen kovadan daha erken kötü koku yayılabilir. Bu nedenle kovanın serin bir yerde saklanması ve zamanında boşaltılması öneriliyor.

Doğru Çöp Kovası Seçimi: Kapaklı kovalar kötü kokunun yayılmasını önleyebilir.

Karbonat Yöntemi: Kovanın boşaltıldıktan sonra temizlenmesi öneriliyor. Sonra dibine bir avuç karbonat serpiştirilmesi tavsiye ediliyor. Zira karbonat kötü koku problemini çözebilir.