Çökertme kebabı tarifini bir de böyle deneyin! Çökertme kebabının püf noktası et ve sos

Çökertme kebabı tarifi iftar menüsünde hem çocukların hem de yetişkinlerin çok sevdiği yemeklerden biri. Benim Yemeğim'in 10 Mayıs menüsü çökertme kebabı oldu. Yarışmacılar hem birbiriyle yarışacak hem de ekran başındaki seyircilere çökertme kebabı tarifi verecek. Peki, çökertme kebabının püf noktası nedir? Çökertme kebabı nasıl yapılır? Bonfile etinden yapılan çökertme kebabının sosu da kendisi kadar önemli. Eğer ''Bugün iftara ne pişirsem?'' diye araştırma yapıyorsanız işte size Şef Rafet İnce'nin özel tarifi...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Çökertme kebabı tarifi kolay gibi görünse de yapanlar ya sosunu tutturamaz ya da et ve patatesin pişmesinde sorun yaşar. Peki, çökertme kebabının püf noktası nedir? Benim Yemeğim'de hem yarışmacılara hem de izleyenlere yemeklerin püf noktalarını anlatan Şef Rafet İnce, bugün çökertme kebabını anlattı. Adım adım çökertme kebabı tarifini sizler için hazırladık. "Bugün iftara ne pişirsem?" diye hâlâ internette araştırma yapıyorsanız işte size Benim Yemeğim'in 10 Mayıs menüsü çökerme kebabının yapılışı ve malzemeleri...

ÇÖKERTME KEBABI MALZEMELER

150 gram dana bonfile

1 adet kuru soğan

1 yemek kaşığı tereyağı

1 diş sarımsak

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı kimyon

2 dal taze kekik

1 orta boy patates

3 yemek kaşığı süzme yoğurt

1 diş sarımsak

4 dal maydanoz

Sos için:

2 adet salkım domates

2 yemek kaşığı zeytinyağı

ÇÖKERTME KEBABI ETİNİN YAPILIŞI:

Çökertme kebabı tarifinde etin güzel pişmesi lezzet için son derece önemli. Öncelikle bonfileyi jülyen bir şekilde doğruyoruz. Tavada zeytinyağı ve tereyağını erittikten sonra bonfilemizi kavurmaya başlıyoruz. Jülyen doğradımız soğan ve sarımsağı tavaya ekleyip etle birlikte kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra kekik, kırmızı toz biber, tuz ve karabiberi ilave ediyoruz. Çökertme kebabının eti hazır.

Sarımsaklı Yoğurdun Yapılışı:

Sarımsağı ezip süzme yoğurtla karıştırıyoruz.

Patatesin Yapılışı:

Kibrit haline getirdiğimiz patatesleri suda beklettikten sonra kızgın yağda kızartıyoruz.

Sosun Yapılışı:

Rendelediğimiz domatesi zeytinyağında 1-2 dakika ısıtıyoruz. Tabağa ilk önce kibrit patatesi sonra sarımsaklı yoğurdu, eti ve domates sosunu koyduktan sonra üzerine maydanoz serperek servis ediyoruz. Çökertme kebabı tarifi hazır. Deneyenlere afiyet olsun...