Çok farklı bir tarif! Babadağ keşkeği nasıl yapılır?

Denizli'nin meşhur yemeği babadağ keşkeği tarifi merak ediliyor. Babadağ keşkeği için buğday, nohut, kemikli et gerekiyor. Peki bu yöresel lezzet nasıl yapılır? İşte babadağ keşkeği tarifi...

Keşkek tariflerine farklı bir yorum getiren Babadağ keşkeğinin yapılışı için 300 gr buğday şart. Peki bu lezzetli tarif nasıl yapılır? İşte yanıtı...

BABADAĞ KEŞKEĞİ İÇİN MALZEMELER

300 gr dövme buğday

100 gr beyaz nohut

5.5 su bardağı su

750 gr kemikli koyun eti

60 gr tereyağı

Karabiber

Tuz

Kırmızı toz biber

TARİF

Nohut ile buğdayı 2.5 su bardağı su ile bir gece önceden ıslatın ve eti haşlayın.

Nohut ile buğdayın suyunu süzüp ete ilave edin. Ayırdığınız suya 4 bardak daha su ilave edin.

Tereyağının yarısına su, karabiber ve tuzu ekleyip buğday lapa oluncaya kadar yaklaşık 75 dakika pişirin.

Etin kemiklerini ayırıp yemeğin üzerine ilave edin. Keşkeği büyük bir tencereye alın. Tahta kaşıkla ezerek karıştırıp servis tabağına alın.

Üzerine kırmızı pul biberle birlikte kızdırılmış tereyağı gezdirip tatlandırın.