Çocukluktan gelen lezzet: Kakaolu un kurabiyesi tarifi! Kakaolu un kurabiyesinin yapılışı

Kakaolu un kurabiyesi tarifi ikindi çaylarının vazgeçilmezi olarak biliniyor. Hem geçmişten gelen hem de çocukluğu hatırlatan lezzet olan un kurabiyesinin yapılışı oldukça basit. Eğer çay yanına pratik bir tarif arıyorsanız kakaolu un kurabiyesi veya sade un kurabiyesi deneyebilirsiniz. Sözü fazla uzatmadan çayları da bekletmeden işte un kurabiyesi tarifi ve malzemeleri...

Kakaolu un kurabiyesi tarifi sevilen lezzetler arasında yer alıyor. Kakaolu kurabiyesi özellikle misafire ikramda, kahve ve çay yanına en kolay hazırlanabilecek pratik tarifler arasında yer alıyor. Peki, kakaolu un kurabiyesinin yapılışı nasıl? Kakaolu un kurabiyesi veya sade un kurabiyesi denemek için malzemeler arasında margarin, sıvı yağ, nişasta, pudra şekeri, kakao ve un yer alıyor. Un kurabiyesinin püf noktasını ve en kolay tarifini sizler için hazırladık. İşte bir akşam üstü canınız kurabiye istediğinde çay yanına pratik tarifiyle un kurabiyesi...

PRATİK UN KURABİYESİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 paket margarin

1 çay bardağı sıvı yağ

1 su bardağı nişasta

1 su bardağı pudra şekeri

3,5 su bardağı un

İsteğe göre bir miktar kakao

UN KURABİYESİ TARİFİ YAPILIŞI

Kakaolu un kurabiyesi sevenler malzemelere bir miktar kakao da ekleyebilir. Un kurabiyesinin püf noktası margarinin oda sıcaklığında olmasıdır. Öncelikle margarin ve sıvı yağını yoğurma kabına alarak biraz yumuşatın. Üzerine nişastasını ve pudra şekerini ekleyin. Ardından azar azar ununu ekleyerek parmak uçlarınızla yoğurun.

Portakal büyüklüğünde bir parça alıp yuvarlayarak hâle getirin. İstediğiniz şekli verebilirsiniz. Üzerini çatal yardımı ile çizin.

180 derece fırında 35 dakika pişirip üzeri kızarmadan çıkartınız. Pişen ve soğuyan kurabiyelerinizin üzerine pudra şekeri dökün. Afiyet olsun. 

UN KURABİYESİNİN PÜF NOKTASI NEDİR?

Unun elenmesi önemlidir.

Kurabiyenin sert olmaması ve ağızda dağılması için pudra şekeri ve un ölçüsünün dengeli olması gerekiyor. 

Margarinin oda sıcaklığında olması da kurabiye hamurunu lezzetli hâle getiren püf noktalardan biridir.