Çocukluk anılarınızı hatırlayacaksınız! Kokusu dahi hafızayı ayaklandırıyor

Hafızayı 18 yaşına döndüren çay merak ediliyor. Bu bitki çayı bilişsel gücü artırıyor. Kalsiyum, magnezyum ve demir bakımından zengin o bitki çayının ismi ne?

Stres, ağır depresyon, sinir sistemi bozuklukları gibi faktörler unutkanlığa yol açabilir. Ancak, unutkanlığın en büyük nedenlerinden biri yetersiz beslenme olabilir. Beslenme eksiklikleri nedeniyle vücudun ihtiyaç duyduğu önemli vitamin ve mineraller alınmazsa, hafıza ve bilişsel fonksiyonlar üzerinde olumsuz etkiler görülebilir.

Bu vitaminler, unutkanlığa karşı çözüm sunabilir ve bunların eksikliği unutkanlık riskini artırabilir. Başta B vitaminleri (özellikle B12, B6 ve folik asit), D vitamini, omega-3 yağ asitleri ve antioksidanlar gibi besin maddeleri unutkanlıkla mücadelede önemlidir. Bu besin maddelerini yeterince almak, bilişsel fonksiyonları ve hafızayı destekleyebilir. Unutkanlığa iyi gelen bazı bitkiler de bulunur. Unutkanlığa birebir iyi gelen o çayı ve tarifini sizinle paylaştık...

Hafızayı güçlendiriyor

Biberiye içerisinde bulunan A, C, B1, B6 ve B9 vitaminleri ile kalsiyum, magnezyum, manganez ve demir açısından zengin bir kaynaktır. Hafızayı güçlendirip konsantrasyonu artırır. Unutkanlığın azalmasına yardımcı olabilir. Yaşa bağlı zihinsel sorunlara iyi gelir.

Biberiye çayı tarifi

Biberiye çayı demlenirken bazı detaylara dikkat edilmesi gerekir. Biberiye çayı kafeinsiz olduğu için gün boyu rahat bir şekilde tüketilebilir. Sağlık açısından oldukça yararlı olan biberiye çayını demlerken dikkatli olmak gerekir.

Özellikle bu çayı hazırlamak için taze ve ya toz biberiye kullanılabilir. Küçük bir cezvenin içerisine su konularak kaynatılır. Sonrasında ise bu suyun içerisine bir miktar toz ve ya taze biberiye eklenir. Bu karışım birlikte 5 dakika daha kaynatıldıktan sonra demlenmeye bırakılır. Biberiye tüm aromasını suya bıraktıktan sonra biraz ılıması beklenerek çay süzülür. fincana alınan biberiye çayına bal eklenerek tüketilir.