Çocukların Squid Game izlemesi tehlikeli mi?

Son günlerde Squid Game dizisinden çocukların etkilenmesi konusu konuşulmaya başladı. Aileler ''Çocuk izlemek istiyor ne yapayım?'' diye yakınırken uzmanlar, kesinlikle izletilmemesini söylüyor. Peki, çocukların Squid Game izlemesi neden tehlikeli? Çocuklar Squid Game gibi dizilerden nasıl uzaklaştırılmalı? İşte çocukları dizilerden korumanın 3 yolu...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Çocukları en popüler dizi ve filmlerden uzak tutmanın en zor olduğu çağlardayız. Teknolojiyi hepsi çok iyi kullanıyor ve takip ediyor. Son günlerde çok konuşulan Squid Game dizisinin çocuklara izletilmemesine dikkat çeken uzmanlar, aileleri sık sık bu konuda uyarıyor. Peki, çocukların Squid Game izlemesi neden tehlikeli? Aileler ne yapmalı? Çocukları cinsellik, şiddet ve cinsiyetçilik içeren dizi ve filmlerden nasıl korumalı? İşte tüm soruların cevabı...

ÇOCUKLARI DİZİLERDEN KORUMANIN 3 YOLU

1. Her çocuk için doğrudan yasak koymak tehlikelidir. Bunun yerine neden o diziyi izlememesi gerektiği anlatılmalıdır. Çocuğun doğruyu seçmesine ortam hazırlanmalıdır.

2. İstediği dizi yerine onun dikkatini dağıtan başka dizi ve filmlere yönlendirilmelidir. Arkadaşlarının hep o diziden bahsettiğini söylese de herkesin aynı şeyleri izlememesi gerektiği bilinci verilmelidir.

3. Eğer mümkünse sınıftaki ailelerle konuşulmalı ve her ailenin bu konuda bilinçlenmesi sağlanmalıdır. Çocuklar birbirinden etkileniyor. Dolayısıyla çoğunluk değiştirebilirse çocuklar da hızla değişecektir.

Çocuklarda kekemelik kalıcı olur mu?