Çocukların beslenme çantası için 5 öneri

Yeni eğitim öğretim yılı başladı. Bu süreçte çocukların bağışıklığının güçlü olması çok önemli. Dolayısıyla beslenme çantaları her zamankinden daha özenli hazırlanmalı. Peki, beslenme çantasında neler olmalı? Çocukların okulda doktoru olacak besinleri bir araya getirdik. İşte çocukların beslenme çantası için 5 öneri...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Çocukların beslenme çantasında bulunan besinler her zamankinden daha büyük bir öneme sahip. Çünkü pandemi tehlikesi devam ederken bağışıklığı güçlü tutmak gerekiyor. Peki, beslenme çantasında neler olmalı?

Yeni eğitim öğretim yılında aileler pandemiden dolayı biraz tedirgin. Bu süreçte çocukların sağlıklı beslenmesi oldukça önemli. Haşlanmış yumurta zekâyı artırırken kuru üzüm kansızlığı önlüyor. İşte beslenme çantası için 5 öneri...

1. BEYAZ PEYNİR, HAŞLANMIŞ YUMURTA VE YOĞURT

Probiyotikler ve kalsiyum çocukların kemik gelişimi için büyük bir öneme sahip. Haşlanmış yumurta çocukların bağışıklığını güçlendiriyor ve zekâyı geliştiriyor.

2. CEVİZ, KURU ÜZÜM VE DİĞER KURU YEMİŞLER

Kuru üzüm çocuklarda demiri ve başarıyı artırıyor. Kuru üzüm iltihapları önlemekle birlikte kansızlığı da önlüyor. Ceviz ise beyni geliştiriyor ve vücuttaki stresi azaltıyor.

3. TAZE MEYVELER VE SEBZELER

Meyveleri çocuklara kabul ettirmek diğer yiyeceklerden daha kolay. Mevsime göre taze meyve ve sebzeler beslenme çantasında yer alabilir. Özellikle gözler için önemli olan havuç faydalı olur.

4. TAZE SIKILMIŞ MEYVE SULARI

Hazır meyve suyu almak yerine evde bulunan meyvelerden meyve suyu hazırlayabilirsiniz.

5. EL YAPIMI HAMUR İŞİ

Beslenme çantasında hamur işi seven çocuklar da var. Onlar için mini pizza, ev yapımı sandviç, krep ve kanepe gibi ürünler hazırlanabilir.