Çocukların maneviyatını yükseltecek zaman! Evinizi Ramazan ayıyla doldurun

Çocukların algılamalarının açık olduğu zamanda iç huzurlarını artıracak manevi destekler sağlayabilirsiniz. Evinizi Ramazan ayı güzellikleriyle doldurun. Sizler için çocuklarınızla yapacağınız etkinlikleri derledik. İşte Ramazan ayını çocuklarda sevdirmenin yolları...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Anne babalarının yaptıklarını yapan çocuklar için bazı zamanlar oldukça önemlidir. Bunlardan biri de Ramazan ayıdır. Maneviyat ve ibadetlerle geçen Ramazan ayında çocuklarınızı da bu duruma alıştırmak ve sevdirmek için etkinlikleri yapınız.

Uzmanlarda güçlü ve sevgi dolu çocukların karakterlerinin altında yüksek maneviyat geldiğini vurgular. Maneviyatı sağlam ve güçlü olan çocuklarda merhamette artar. Bu yüzden Ramazan aylarını çocuklarda kalıcı güzel hale getirmenizi tavsiye ederiz.

RAMAZAN AYINI ÇOCUKLARA SEVDİRMENİN YOLLARI

Çocuklarla beraber iftar ve sahur yapın. Bu onların bağlılık bilincini artırır. İleri yaşlarda yapacakları herhangi bir işte sorumluluk almayı daha hızlı öğrenirler.

Ramazan ayı için evin bir köşesini süsleyin. Süslediğiniz yerde çocuğunuzla vakit geçirin. Resim yapın kitap okuyun sohbet edin.

Oruç tutmanın bir yük olmadığını hem manevi hem sağlıksal bir adım olduğunu anlatın. Çocuklarla sık sık anlayışlı ve güzel bir yüz ifadesiyle konuşun.

İftar sonrası onlarla dışarı çıkan etraftaki manevi huzuru almalarını sağlayın. Hediyeler alın onun da size hediye yapmasına dair işaretlerde bulunun.

Çok sert tavırlarla gideceğiniz çocukların gözünde Ramazan ayları korkunç kalır. Bu yüzden onlarla bu süreçte iyi vakit geçirmek hal hatır sormak oldukça önemlidir.

Hamileler oruç tutar mı? Gebeliğin kaçıncı ayında oruç tutulmalı?