Bu yiyecek çocukların kemik ve kas hücrelerini güçlendiriyor! Bir kaşığı tam bir vitamin deposu

Ebeveynler çocuklarının sağlıklı gelişmesi için yiyecek araştırmalarında bulunuyor. Sağlıklı gelişim için anne sütünden sonra en faydalı yiyeceklerin başında ise kemik suyu geliyor. İşte bir kaşık kemik suyunun inanılmaz faydaları…

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Anne sütünden sonra çocukların gelişimindeki hız için ek yiyecek takviyeleri başlar. Özellikle kemik gelişimine katkı sağlaması için uzmanlar kolajen ve C vitamini bakımından zengin kemik suyu gibi takviyeler önerir. 7 aylıktan 10 yaşına kadar sürekli takviyeler alması gereken çocuklara bütün vitamin değerlerini barındıran kemik suyu alerjik etkilere neden olabileceğinden günde bir kaşık verilmesi yeterli olacaktır. Bunun aynı sıra çocuklara kemik suyu ayrıca daha birçok fayda sağlar.


BİR KAŞIK KEMİK SUYUNUN İNANILMAZ ETKİLERİ

Günde sadece tüketilen bir kaşık kemik suyu çocukların kemik ve kas hücrelerini güçlendirir. İleri yaşlarda görülme ihtimali olan sağlık sorunlarını engeller. Özellikle kemik erimesi veya kemik bozuklukları gibi hastalıkların riskini azaltır. Kırılma ve zedelenmede iyileşmeyi destekler.

Bağışıklık sistemindeki protein sayısını artırarak virüs ve bakterilere karşı daha vücut direncini artırır. Sürekli sağlık sorunları yaşamalarının önüne geçer.

Çocukları kansere karşı koruyan şifa deposu besin! Siyah turpu kaynatıp içirirseniz...

Büyüme sırasında gelişen hormonların hücre yapısını güçlendirir. Dengesiz bir hormonal büyümeyi engeller.

Kemiklerden sonra en çok çocuklarda beyin gelişimi önemlidir. Kemik suyu güçlü bir C vitamini deposu olduğundan beynin işlevsel yetisini artırır. Konsantreyi artırır ve hafızayı güçlendirerek beynin her lobunun eşit çalışmasına katkı sağlar.

Çocuklarda gelişirken önemli bir diğer nokta sindirim sistemidir. Çocuklar genellikle ya kabız ya da ishal olur. Her gün düzenli sadece bir kaşık tüketilen kemik suyu bağırsakların çalışmasında katkı sağlar.