Çocukları sofraya ikna eden kahvaltılık tarif! Reçelli milföyün püf noktası hamurun çıtırlığı

Milföyle birçok farklı kahvaltılık tarif denenebiliyor. Reçelli milföy hem lezzetli hem de çıtır çıtır. Peki özellikle çocukların bayılarak yediği reçelli milföy nasıl yapılır?

Tatlı ihtiyacınızı en aza indiren reçelli milföy çok doyurucu. Reçeli milföy özellikle kahvaltı yapmak istemeyen çocuklara çare oluyor. İşte detaylar...

REÇELLİ MİLFÖY TARİFİ

12 adet milföy

1 paket vanilyalı puding

500 ml süt (5 su bardağı)

12 çorba kaşığı vişne reçeli

1 yumurta

HAZIRLANIŞI

1 paket vanilyalı pudingi üzerindeki talimatlara göre 500 ml süt ile pişirin.

Milföyün üzerinde akmadan ve taşmadan pişirebilmek için pudingi 750 değil 500 ml ekleyin.

Dikdörtgen olan milföyleri ortadan ikiye kesip kare yapın.

Karelerin uçlarını birleştirip üçgen olarak katlayın.

Uç noktasını tam kesmeden, kenarlardan biraz pay bırakıp kesin.

Tekrar açıp boşta olan uçları karşısındaki köşeye yapıştırın.

Yağlı kağıt koyulmuş fırın tepsisine yerleştirin.

Hazırladığınız pudingden milföylerin içerisine birer çorba kaşığı koyun.

1 adet yumurtayı çırpın ve fırça ile milföylerin kenarına sürün.

Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25 dakika kadar pişirin.

Fırından çıktıktan sonra biraz soğuyunca üzerlerine birer çorba kaşığı vişne reçeli koyun.

Taze nane yaprakları serpince afiyetle yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun!