Çocukları kansere karşı koruyan şifa deposu besin! Siyah turpu kaynatıp içirirseniz…

Bağışıklık sistemleri zayıf olan çocuklar sık sık hastalanır. Kansere davetiye çıkaran bu savunmasız süreci sağlıklı atlatmanın yolu siyah turptan geçer. Mutasyona uğramış hücrelerin etkinliğini azaltan siyah turp hakkında merak edilenleri derledik. Siyah turpun faydaları nelerdir?

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Yüzyıllardır vücudu virüs ve bakterilere karşı koruyan siyah turp kanserinde doğal ilacı oldu. Yapılan araştırmalarda zengin bir içeriği sahip siyah turpun hücrelerin mutasyona uğramasını önlediği tespit edildi. Yüksek miktarda antioksidan içeren siyah turp balla bir araya gelince de tam bir şifa deposu olur. Son yıllarda çocuklarda riskli hastalıkların yaşanma oranı giderek artarken uzmanlar çocukları kansere karşı korumanın en etkili yolunun bağışıklık sistemini güçlendirmekten geçtiğini belirtti. Böylece çocukları kansere karşı koruyan besinler merak edilirken ilk durak siyah turp oldu. Alternatif tıbbın en etkili karışımı olan İbn-i Sina'nın şifa kitaplarında sık sık geçen siyah turp ve bal karışımı her derde defadır.


ÇOCUKLARI KANSERE KARŞI KORUYAN ŞİFA DEPOSU: SİYAH TURP BAL KARIŞIMI NASIL YAPILIR?

Güçlü bir kök sebzesi olan siyah turp fitokimyasallar ve kardiyovaskür bakımından zengindir. Dış kabuğu siyah içerisi ise beyaz olan siyah turpun üst kısmını kesiniz. İçini ise oyunuz.

Kesin bir bıçak yardımıyla yaptığınız bu işlem sonrası turp bardak şekilde olur. İçine iki yemek kaşığı doğal anzer balı ekleyin. Anzer balı çok güçlü fenolik bileşenler barındırır. Bu sayede hem siyah turp hem de bal tam bir vitamin deposu olur.

Üzerini temiz bir beyaz tülbentle kapatıp güneş gören bir yerde bekletin. İki saat beklettiğiniz bu karışımın içine siyah turp zamanla kendi suyunu salar. Karıştırarak Akşam yatmadan evvel çocuğunuza bir kaşık içeriniz. Her akşam yapmanızda fayda var.

Herkes yanlış biliyor: Sirkeli su ateşi düşürmüyor! Çocuklardaki ateşlenmeyi düşüren doğal yollar nelerdir?

SİYAH TURPUN FAYDALARI NELERDİR?

Üst solunum yollarına neden olan virüs ve bakterilere karşı bağışıklığı korur.

Kanserli hücrelerin oluşmasını engelleyerek hücrelerin sağlıklı kalmasını sağlar.

Geçmeyen öksürük için tam bir şifa deposudur.

Boğaz ve akciğerde biriken balgamı söker atar.

Bağırsakları çalıştırarak kabızlığı önler

Hücreleri yenilediğinden cilde de fayda sağlar.