Çocuklardaki vaka sayısı arttı! Meğer kafa derisindeki kaşıntı...

Son günlerde çocuklarda artan kafa derisi kaşıntısının nedeni ortaya çıktı. Vaka sayısının her geçen gün artığı bu hastalığın sonucu herkesi şaşırttı. Meğer çocuklardaki kafa derisindeki kaşıntısının nedeni temizlikle ilgisi olduğu anlaşıldı. Peki çocuklardaki kafa derisi kaşıntısı nasıl geçer? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Çocuklardaki kafa derisinde meydana gelen kaşıntı hakkında yapılan araştırmalara bir yenisi eklendi. Hava değişimi çocuklarda kafa derisi kaşıntısına yol açar. Parazit, mantar ve enfeksiyonun geliştirdiği bu kaşıntıları tetikleyen durum ise hijyen ortamıdır.

Vaka sayısının artması anne babaları korkutsa da aslı ortaya çıktı. Kafa derisindeki kaşıntı sadece pire ya da egzamaya bağlı ortaya çıkmaz. En büyük sorun yeterli hijyen ortamının sağlanmadığı uzmanlar tarafından açıklandı.

PEKİ ÇOCUKLARDA KAFA DERİSİ KAŞINTISI NASIL GEÇER?

Hijyen ortamında bulunmasına rağmen çocukların bu kaşıntıdan etkilenmemesi için günde bir kez ılık suyla saçlarını beyaz sabun eşliğinde yıkayın.

Beyaz sabun saç derisinde kaşıntıya beraber gelişen sebum dengesizliğini yatıştırır. Çocukların sürekli ellerini kafalarını götürmemesi de oldukça önemlidir. Çünkü kaşıntı kaşıntıya neden olur.

Kafa derisi kaşıntısına iyi gelen bir diğer yöntem ise banyo sırasında epsom tuzu ve sirke koymak. Bu hem kaşıntıyı hem de kızarıklığı yatıştırır. Ayrıca uzun süre çocukların kaşınma sorunlarının hepsini çözer.

NOT: Günümüzde bu vaka sayısının artmasının nedeni çocukların pandemi de unuttukları toplum kurallarıdır. Çocuklar yaklaşık bir seneye yakın pandemi sonrası rahatlıkları toplumda hastalıkların hızla yayılmasına neden oldu. Bugünlerde de okullarda bu yüzden saç derisi kaşıntısıyla çocuklar karşı karşıya kaldı.

Kabız bebeklerin bağırsaklarını rahatlatan mama! Gece ağlamalarını anında durduruyor