Çocuklarda ölüm saçan besinlere dikkat! Kaşıntı kabartı ve ishalle başlıyor

Çocukların bağışıklık sisteminin uyumlu olmadığı bazı besinler var. Her ne kadar sağlıklı olsalar da çocuklarda resmen ölüm saçan bu besinleri eve koymadan önce bir kez daha düşünün. Ciddi alerjik komplikasyonlara neden olur. Peki çocuklarda alerjiye neden olan besinler nelerdir? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Alerji konusunda en muzdarip olan çocukları bazı besinlerden uzak tutun. Bazı besinler her ne kadar faydalı da olsa çocukların bağışıklık sistemini alt üst ederler. Çok sık görülen bu durum hakkında anne ve babalar tetikle olmalı. Semptomlar bazen hızlı seyreder bazen ise çok az bir şekilde ilerler. Bu da sürecin kontrolünü bozar.

Çocuklarda en çok alerjik reaksiyona neden olan besinleri sizler için radarımıza aldık. Bu besinleri tüketim alışkanlıkları arasından çıkarmanızı tavsiye ederiz.

ÇOCUKLARDA ALERJİYE NEDEN OLAN BESİNLER NELERDİR?

İNEK SÜTÜ

Anne sütü ile neredeyse aynı olan inek sütü çocuklarda daha sonra alerjiye neden olur. Bunun nedeni ise inek sütündeki laktoz maddesidir. Laktoz maddesi faydalı olmasına rağmen bağışıklık sistemi bu maddeyi olumsuz algılar.

ÇİLEK

İçeriğinde yüksek oranda likopen maddesi barındırır. Bu da onu güçlü bir antioksidan yapar. Ancak çocukların bağışıklık sistemi likopene karşı savunmaya geçer. Çünkü birden yüklenen antioksidan vücutta hastalık sinyallerini tetikler.

YUMURTA

Yumurtanın sarı kısmındaki doğal yağ hücresel dokulara müdahale eder. Bu da çocuklarda hızla tepkiye neden olur. Çocuklar anne sütünden sonra ek gıda evresinde hassaslaşır.

ÇİKOLATA

İçeriğinde işlenmiş süt ve kakao maddesi olan çikolata vücuttaki şeker oranını artırarak bağışıklık sistemini alabora eder.

Hamilelikte tek seferde bebek gibi mışıl mışıl uyumanızı sağlayan içecek!