Çocuklarda aniden başlayan kulak ağrısına dikkat! Sağırlığa kadar ilerliyor

Soğuk havaların etkisiyle artan çocuk hastalıklarından en yaygını kulak ağrısıdır. Aniden başlayan ve bütün vücudu etkileyen kulak ağrısı çok ciddi farklı sağlık sorunlarına neden olabilir. Peki çocuklarda görülen kulak ağrısına ne iyi gelir? Cevabı haberin detayında...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Bağışıklığı düşük olan çocuklarda en sık görülen sağlık sorunu kulak ağrısıdır. Ancak aniden gelen kulak ağrısı ve beraberinde gelen yüksek ateş hastalıkların habercisi olabilir. Erken müdahale edilmediğinde kulak ağrısı sağırlığa yol açar.

Huzursuzluğa, uykusuzluğa ve baş ağrısına neden olan kulak ağrısının en büyük nedeni enfeksiyon viral virüsleridir. Kulağa yerleşerek iltihaplanmaya yol açar. Aniden bastıran kulak ağrıları erken önlenmediği taktirde kulak zarında hasara neden olur.

PEKİ ÇOCUKLARDA GÖRÜLEN KULAK AĞRISINA NE İYİ GELİR?

* Sıcak havlu kompresi enfeksiyonun sıvı hale gelerek akmasını sağlar.

* Öte yandan soğan suyu ya d asarımsak suyunu bir damla kulağın içine dökün. Hemen kulağı aşağı yönde çevirin. Doğal antibiyotik etki sağlar.

* Dış kulak kısmını sıcak su beyaz sabunla ovalayarak yıkayın. Temiz bir havluyu koyup kulak üstü uzandırın. 15 dakika kadar.

* Sert yiyecekler ya da sakız kulak yollarını hareketlendirir. İltihabın sertleşmesini engeller.

* Kulak ağrısı şiddetlendiği taktirde kesinlikle ihmal etmeden bir doktora gösterin. Çünkü artık doğal çözümler bitmiştir.

* Doktorlar antibiyotik damla ve ilaç tavsiye ederler. Bu da kulak içindeki enfeksiyonu azaltır.

* Öte yandan doğal olan yöntemleri denemeden ağrının boğaza inip inmediğini sorun. Boğaza kadar inene enfeksiyon şiddetlidir. Sağırlığa neden olabilir.

Çocuklar gördüklerinde ağlamaya başlar! Sebze yedirmenin en eğlenceli yöntemleri

Stres cinsiyeti belirliyor! Hamileler üzerinde dikkat çeken araştırma