Çocuklara özel lezzetli tarif! Nohut cipsi nasıl yapılır?

Cips içerisin bulunan katkı maddelerinden dolayı karaciğeri yorar. Obeziteye neden olur. Nohut cipsi ise son derece sağlıklıdır. Tadı ise cip gibidir. Peki nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Nohut cipsi tarifi araştırılıyor. İçerisinde sarımsak ve toz biberin olduğu nohut cipsini her öğün tüketebilirsiniz. Peki nasıl yapılır? İşte yanıtı...

NOHUT CİPSİ İÇİN MALZEMELER

250 gram haşlanmış nohut

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

1/2 çay kaşığı toz sarımsak

1/2 çay kaşığı tuz

TARİF

Haşlanmış nohutları tek tek uğraşmak yerine iki adet kağıt havlu arasına alın. Üzerlerine hafifçe bastırarak, sağa sola doğru hareket ettirin.

Bu şekilde kabuklarının kolayca ayıklandığını göreceksiniz. Kabuğunu geride bırakan nohutları; zeytinyağı, kırmızı toz biber, toz sarımsak ve tuz ile harmanlayın.

Piştikten sonra kokusu mutfağı saracak nohut cipslerini, tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine alın.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Kapağı kapalı bir kavanozda muhafaza edip, arzu ettiğiniz tüm anlarda atıştırmalık olarak tüketin.

Sevdiklerinizle paylaşın.