Çocuklara evde İngilizce öğretmenin 6 kolay yolu

Çocuklara evde İngilizce öğretmeyi eğlenceli hâle getirebilirsiniz. Tatil döneminin de yaklaştığı şu günlerde çocuklara evde İngilizce öğretmeyi kolaylaştıran yöntemleri bir araya getirdik. İşte kelime oyunundan eşleştirmeye ve çizgi filme kadar en eğlenceli İngilizce öğrenme yolları...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Çocuk yaşta İngilizce öğrenmenin önemini kavrayan her anne baba evde İngilizce öğretme yöntemlerini araştırıyor. Çocuk yaşta dil öğrenmenin daha kolay olduğunu belirten uzmanlar, eğlenceli faaliyetler ve oyunlarla çocukların İngilizceyi daha kolay öğrendiğini belirtiyor.

ÇOCUKLAR İÇİN EVDE İNGİLİZCE ÖĞRENMEYİ KOLAYLAŞTIRAN YÖNTEMLER

1. Kelime oyunları: İngilizce kelime oyunlarıyla hem sesleri hem de harfleri kolayca öğrenmesini sağlayabilirsiniz. Bu noktada hayvan isimleriyle oyun oynayabilirsiniz. Bir kelime verip çağrışım yoluyla İngilizce kelime üretmesini sağlayabilirsiniz. Örneğin box dediğinizde fox aklına gelmesini sağlayabilirsiniz. Kelime oyununda bir diğer yöntem de bazı harfleri vererek o kelimeyi bulmasını sağlamaktır.

2. Çizgi film: Çocuklar için hem keyifli hem de oldukça öğretici İngilizce çizgi filmler var. Seçerek birlikte izleyebilir, sonrasında yorum yapmasını isteyebilirsiniz.

3. Şarkılar: Şarkılar, çocukların İngilizce öğrenmesi için en iyi yollardan biridir. Hatta sizin ezberlemeye çalıştığınız ir şarkıyı bile bazen onların daha çabuk ezberlediğine şahit olursunuz. Akılda kalan şarkılar çocuğunuzun dildeki akıcılıklarını artıracak, kelimeleri ve cümleleri daha kolay ezberlemelerine yardımcı olacaktır.

4. Bulmaca: Bir kağıda çocuğun bildiği tüm kelimeleri yazın. Sonrasında karıştırın. Her kelimenin ne olduğunu tahmin etmesini isteyin ve kelimeler üzerinden bir cümle kurmasını sağlayın.

5. Eşleştirme: Bir kutuda İngilizce kelimeler ve bunun yanında birbirinden farklı resimler hazırlayın. Resimlerle İngilizce kelimeleri eşleştirmesini isteyebilirsiniz. 

6. Hikaye okuma: Çocuklar hikâye dinlemeyi de okumayı da sever. İlk etapta kelimeler üzerinden hikâyeleri okuyun. Bu sayede İngilizce sesleri ve ritimleri pekiştirmiş olurlar. Sonrasında İngilizce yorumlar yapın ve yapılan yorumları yazmasını isteyin. Böylece hem yazma becerisi hem analiz becerisi gelişir.