Çocuklar için en vitaminli kahvaltılık! Sebzeli omlet tarifi

Kahvaltı saatlerinizin vazgeçilmezi bir tarifle karşınızdayız: Sebzeli omlet. İçerisine konulan malzemelerden dolayı besleyici ve vitaminli olan bu kahvaltılık tarif çok seviliyor. Peki sebzeli omlet nasıl yapılır?

Sebzeli omlet çocukların en sevdiği kahvaltı yiyeceği olacak. Püf noktası ise yanmaz ve yapışmaz bir tavada omletin pişirilmesi. Peki bu muhteşem tarif nasıl yapılır?

Omletin en zengin hali sebzeli omlet. İçerisinde birçok sebze ve baharat olan bu kahvaltılık nasıl yapılır? İşte yanıtı...

SEBZELİ OMLET İÇİN MALZEMELER

3 adet yumurta

1 adet orta boy haşlanmış patates

2 yemek kaşığı süt

1 adet büyük boy domates

1 adet orta boy yeşil biber

1 adet orta boy kırmızı biber

3 adet mantar

1/2 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

1/4 demet çok küçük doğranmış maydanoz

1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

SEBZELİ OMLETİN PÜF NOKTASI

Omleti, yanmaz-yapışmaz tabanlı teflon bir tavada, kısık ateşte yeteri kadar pişirmeye ve tabanını yakmamaya özen gösterin.

SEBZELİ OMLETİN PİŞİRME ÖNERİSİ

Sebzeli omlete arzuya göre kısa bir süre haşladığınız brokoli, karnabahar, kuşkonmaz gibi sebzeleri de katabilirsiniz. Rendelenmiş kaşar peyniri yerine lor peyniri kullanmayı tercih edebilirsiniz.

SEBZELİ OMLET NASIL YAPILIR?

Arzuya göre kabuğunu soyduğunuz domatesi iri küpler halinde doğrayın.

Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız yeşil ve kırmızı biberleri domateslerle uyumlu olacak şekilde kesin.

Nemli bir bezle üzerlerini sildiğiniz mantarları ince ince kesin.

Zeytinyağını orta boy bir yumurta tavasında kızdırın.

Doğramış olduğunuz sebzeleri, yüksek ateşte kısa süre soteleyin.

Düz bir tabağa aldığınız sote sebze karışımını kısa bir süre bekletin.

Omlet hazırlığı için; haşlanmış patatesi rendenin kalın tarafıyla rendeleyin.

Yumurta, süt, tuz ve karabiberi, rendelenmiş patates ilavesiyle derin bir kasede karıştırın.

Sebzeleri sotelediğiniz tavayı yeniden ocağa alın.

Çırpılmış yumurta karışımını tavaya aktarın.

Kısık ateşte pişmeye başlayan omletin orta kısmına sote sebze karışımı ve rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin.

Küçük parçalar halinde doğranmış maydanozu ekleyin.

Geniş bir spatula yardımıyla ortadan ikiye katladığınız sebzeli omleti, kısa bir süre daha kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Servis tabağına aldığınız içi dolgulu omleti, kızarmış ekmek dilimleri eşliğinde bekletmeden servis edin.